Costi Ionita a lansat, la inceputul acestei luni, primul post de televiziune dedicat exclusiv manelelor, denumit MyneleTV. “Atunci cand am hotarat sa incep proiectul la aceasta televiziune, am fost inspirat de un studiu realizat in 2006 de CNA, in care se arata foarte clar ca romanii prefera manelele” a declarat Costi Ionita, general manager MyneleTV, citat intr-un comunicat al postului.

Postul difuzeaza muzica de petrecere, urmand sa lanseze in curand si emisiuni despre viata artistilor, topuri si sa promoveze tinere talente pe scena manelelor. Potrivit comunicatului, "investitia ajunge la suma de 600.000 euro. In ceea ce priveste avizul tehnic de la CNA acesta a fost obtinut pe 26 iunie, prin urmare de la 1 iulie postul emite pe intreg teritoriul tarii" .

Mynele TV nu este o idee noua si nici singulara, ci face parte dintr-un proiect mai amplu, de realizare a unui grup de canale muzicale de nisa, se mai arata in comunicat. Anul trecut, Costi Ionita a lansat PartyTV, post care difuzeaza muzica pop-dance romaneasca. Mai sunt in plan: MusiKlub - post cu muzica de club - care s-ar putea lansa in luna septembrie - si inca un canal de muzica de opera si simfonic.

MyneleTv poate fi receptionat pe satelit la 1 grad Vest, la el avand acces toti abonatii DigiTV si Focusat. “Urmeaza sa punem in practica in perioada urmatoare acordurile si cu cablistii care distribuie PartyTV, dar nu numai. Avem o reactie foarte buna din piata, din piata de cablu dar si direct din partea telespectatorilor.” a declarat artistul, citat in comunicat.