Pagina de Internet a cotidianului The Guardian a devenit primul site al unui ziar din Marea Britanie care a atras peste 20 milioane de vizitatori unici pe luna. Potrivit datelor ABCe, institutia care masoara traficul pe Internet in Marea Britanie, citate de The Guardian, site-ul a inregistrat in luna iunie 20,49 milioane de vizitatori, cu 28% mai multi decat in luna anterioara.

Pe locul secund s-a situat site-ul The Telegraph, care a inregistrat cea mai mare crestere fata de perioada similara a anului trecut - 179%, cu 19,71 milioane de vizitatori unici, fiind urmat de Times Online, cu 16,36 milioane de vizitatori.

Mail Online a inregistrat o scadere surprinzatoare a traficului fata de luna mai, de 14%, ajungand la 16,01 milioane de utilizatori, micsorandu-se astfel distanta fata de urmaritorul sau, Sun Online, care a avut 15,51 milioane de vizitatori.

Astfel, cu exceptia Mail Online, toate site-urilor ziarelor britanice prezentate au inregistrat cresteri ale numarului de vizitatori in luna iunie.

Spre comparatie, cea mai vizitata pagina de Internet a unui ziar romanesc a fost in luna iunie cea a Gazetei Sporturilor, care a avut 1,08 milioane de vizitatori unici, potrivit SATI.