CNA a amendat, marti, postul Antena 3 cu 10.000 de lei pentru o emisiune "In gura presei", in care Mircea Badea a vorbit despre cazul handbalistului Marian Cozma. In emisiunea respectiva, Badea i-a calificat drept "garoi" si "tigani borati" pe atacatorii handbalistului. Amenda a primit-o, insa, pentru instigare la violenta, incalcand astfel legea audiovizualului. Tot marti, postul Realitatea TV a primit o somatie pentru intruziune in viata privata in mediatizarea aceluiasi caz.

Afirmatiile lui Badea care au pus la plata Antena 3, facute in cadrul emisiunii "In gura presei" din 8 februarie, potrivit monitorizarii CNA:

"...mi-as dori din suflet ca legenda aia care circula pe televizoare, ca tatal unuia dintre handbalistii cu pricina, care au supravietuit, dar cu urmari dramatice, e un mare smecher prin Muntenegru, prin Serbia, (...) cica a trimis un comando ca sa-i rezolve pe astia (...) eu sper din suflet ca tat-su lu’ ala daca e adevarata povestea, sa-i rezolve pe garoi".

Vorbind despre romi, Badea a folosit, peiorativ, termenii "garoi" si "tigani borati", noteaza Pagina de Media: "Grupul implicat in altercatie era de romi (...) etnia cu pricina este una care genereaza astfel de evenimente, statistic vorbind (...) erau niste tigani, ca asa erau, acuma ce sa fac, ca nu erau chinezi, erau tigani".

In ce priveste postul Realitatea TV, membrii CNA au considerat ca realizatorii emisiunilor de stiri au difuzat interviuri cu parintii victimei, facand abstractie de situatia dramatica in care se aflau acestia, in emisiunile difuzate pe 8 si 10 februarie.

"Radiodifuzorul avea obligatia sa respecte drepturile si libertatile fundamentale ale omului, dreptul la viata privata si la respectarea intimitatii in momente dificile, cum ar fi o pierdere ireparabila, precum si sa nu se amestece nejustificat in viata privata a persoanelor", arata un comunicat al CNA.

Membrii Consiliului au analizat, in sedinta publica de marti, prestatia posturilor TVR 1, Antena 1, Antena 3, National TV, Prima TV, PRO TV si Realitatea TV in mediatizarea uciderii handbalistului Marian Cozma, in cadrul emisiunilor de stiri.

Tot astazi, o amenda in valoare de 10.000 de lei a primit si postul Kanal D, pentru emisiunea "Fata lui tata", pentru scene de violenta si limbaj injurios, difuzate la ore aflate sub incidenta legii privind protectia minorilor.