Conglomeratul media News Corp a anuntat infiintarea unei platforme prin care continutul editorial realizat de toate operatiunile sale, inclusiv Wall Street Journal, Fox News si The Sun, precum si resursele acestora vor fi puse la comun. News Corp nu a detaliat cum va functiona aceasta platforma, dar a anuntat ca ea va fi condusa de John Moody, vicepresedinte executiv al Fox News, care va raspunde direct in fata lui Rupert Murdoch, magnatul care detine grupul international.

Potrivit News Corp, masura are drept scop sa imbunatateasca eficienta entitatilor media din grup in colectarea informatiei si sa identifice zonele unde pot fi reduse costurile. John Moody va fi responsabil si cu monitorizarea contractelor pe care News Corp le are la nivel international si sa verifice masura in care redactiile se pot baza pe serviciile globale de stiri.

Reuters noteaza ca News Corp incearca de mai mult timp sa diminueze costurile pe fondul recesiunii economice. La randul sau, Financial Times observa ca diversele proprietati media ale News Corp au inceput in ultimele luni sa puna la comun continutul editorial, inregistrarile video online ale Fox News fiind, de exemplu, difuzate si pe site-ul Wall Street Journal.