Google afirma ca in ultimul an a contribuit cu 5 miliarde de dolari la veniturile publisherilor. Presa scrisa nu are insa un viitor prea stralucit in ochii lui Maurice Levy, presedintele Publicis Groupe, in timp ce editorul publicatiilor The Times si The Sunday Times anunta pierderi. In Polonia, potrivit unor evaluari, piata de publicitate a scazut cu 8,8% in primul trimestru, internetul fiind singurul mediu in crestere. Si tot in Polonia UPC doreste sa se extinda, anuntand in schimb ca se retrage din Slovenia.

  • Google a reactionat, prin directorul operatiunilor sale in Marea Britanie, Matt Brittin, la criticile potrivit carora ingreuneaza situatia presei, accesand neautorizat continutul acestora, potrivit Brand Republic. Brittin a afirmat, miercuri, in cadrul unei conferinte de profil ca in ultimul an Google a platit publisherilor circa 5 miliarde de dolari prin programul sau AdSense. Dorinta Google este sa ajute ziarele si revistele sa faca bani online, a afirmat Brittin.
  • Maurice Levy, presedintele grupului de comunicare Publicis, a apreciat saptamana aceasta, in cadrul aceleiasi conferinte, ca industria de presa scrisa se confrunta cu o "criza adanca si profunda" ce va dura dupa depasirea actualelor dificultati economice, scrie The Guardian. Potrivit lui Levy, cota ziarelor si revistelor va continua sa scada si in 2011, in pofida predictiilor unor economisti ca pana atunci veniturile media vor reincepe sa creasca. Levy a afirmat, totodata, ca in prezent jumatate din banii cheltuiti pe publicitate digitala se duc spre publicitatea bazata pe motoare de cautare.
  • Times Newspapers, editorul publicatiilor britanice The Times si The Sunday Times, a anuntat o pierdere de 51,3 milioane de lire sterline in anul financiar incheiat in iunie 2008 - inainte de declansarea crizei financiare, scrie The Independent. Grupul a anuntat o cifra de afaceri de 444,8 milioane de lire sterline. Times Newspapers este o subsidiara a News International, grupul magnatului Rupert Murdoch, ce mai controleaza si tabloidele The Sun si News of the World, care au anuntat in perioada mentionata un profit de 55,1 milioane de lire, in scadere fata de anul precedent, potrivit The Guardian.
  • Piata publicitatii din Polonia a scazut la 378,6 milioane de euro in primul trimestru al acestui an, cu 8,8% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit Wirtualne Media, citata de Broadbandtvnews.com. Singurul sector care a inregistrat crestere (+7%) a fost mediul online, in timp ce publicitatea TV a scazut cu 6,2%.
  • Tot Broadbandtvnews.com anunta ca Liberty Global, care controleaza grupul UPC, este interesata sa-si extinda operatiunile de cablu in Polonia prin posibila preluare a celui de-al patrulea operator din aceasta tara, Aster. Sursa citeaza tot Wirtualne Media, potrivit careia presedintele UPC Polska, Simon Boyd, a afirmat ca Aster ar fi "o investitie excelenta". Broadbandtvnews.com anunta, separat, ca UPC se va retrage din Slovenia, dupa ce Liberty Global a convenit sa vanda operatiunea sa in aceasta tara, UPC Telemach, fondului Mid Europa Partners.