News Corporation, grupul controlat de Rupert Murdoch, va incepe in urmatorul an sa perceapa tarife pentru accesul la informatia prezentata pe siteurile publicatiilor detinute, conform declaratiilor magnatului media, citate de The Guardian. Murdoch si-a reafirmat convingerea ca este posibila distribuirea contra cost a continutului editorial pe Internet, dand drept exemplu succesul Wall Street Journal in acest domeniu.

Murdoch a declarat ca presa scrisa trece in prezent printr-o dezbatere "epocala" asupra distribuirii continutului contra cost, pe Internet, iar compania sa ia in considerare posibila aplicare a modelului Wall Street Journal si in cazul unor publicatii de alt profil din portofoliul sau, precum The Times sau The Sun. Astfel de masuri ar putea fi luate incepand din urmatoarele 12 luni, potrivit lui Murdoch.

"Zilele Internetului, asa cum arata acesta acum, se vor duce in curand", a spus el.

The Guardian mentioneaza, totodata ca divizia de media interactive a News Corp, ce include MySpace, lupta in prezent sa gaseasca un model durabil de a aduce profit. Murdoch este citat, insa, spunand ca nu va incerca sa se raporteze la concurenti precum Facebook: "Nu marsam pe modelul Facebook, de a atrage sute si sute de milioane de oameni care nu atrag niciun fel de publicitate".