O parte din frecventele ProTV Chisinau au fost scoase la licitatie, masura fiind considerata de conducerea postului de televiziune "ilegala si neintemeiata", informeaza Unimedia. Decizia de anuntare a concursului pentru utilizarea frecventelor postului de televiziune a fost publicata vineri, 29 mai, in Monitorul Oficial al Republicii Moldova de catre Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA).

Directorul ProTV Chisinau, Catalin Giosan, a precizat intr-un comunicat ca decizia CCA de a scoate la concurs frecventele care apartin PRO TV Chisinau este "ilegala si neintemeiata". Giosan spune ca, "potrivit Codului Audiovizualului, pot fi scoase la concurs doar frecventele si canalele libere".

Unimedia precizeaza ca postul ProTV Chisinau activeaza in Republica Moldova de 10 ani. ProTV Chisinau activeaza in prezent in baza unui moratoriu instituit de CCA, dupa ce licenta postului a expirat la finele anului trecut. In aceeasi situatie se afla si postul de radio Vocea Basarabiei, a carui licenta a expirat in luna aprilie a anului curent.

Licentele de emisie pentru radio si TV se acorda pentru o perioada de 7 ani, iar autoritatea responsabila de emiterea licentei este Consiliul Coordonator al Audiovizualului.

"Noile licente care vor fi acordate de CCA vor fi valabile pana la data de 17 iunie 2015", se mentioneaza in Monitorul Oficial.