Fara sa vreau, am ajuns subiect de disputa la TV. In emisiunea 6!Vine Presa difuzata ieri pe B1, moderatoarea a citit un fragment din acest articol, mai precis partea in care explicam de ce nu votez PNL. Am fost prezentat drept un blogger care si-a exprimat o parere legata de alegeri si despre modul in care a votat, un alegator care va sa zica, scrie Cristian Orgonas, pe blogul lui.

Invitata in studio era si d-na Miruna Munteanu, unul dintre reprezentantii presei asa zis serioase, jurnalist care, in momentul citirii fragmentului respectiv, a intrebat pe un ton extrem de virulent cine este acest domn Orgonas si de ce ceea ce scrie el ar fi relevant din moment ce dansa nu a auzit de mine.

Cu alte cuvinte, la TV dreptul la opinie o au doar cei care intr-un fel sau altul au devenit cunoscuti in anumite medii jurnalistice (eventual lingand in stanga sau in dreapta) iar ceilalti, care nu sunt recunoscuti drept membrii ai breslei, ar trebui sa faca ciocul mic.

Am observat ca jurnalistii care se considera seriosi au o anumita alergie la termenul de blogger, iar doamna in cauza nu face exceptie. Dl. Marius Tuca crede despre bloggeri ca nu sunt altceva decat niste frustrati, niste rame care au iesit la suprafata fara sa aiba nimic de spus, dl Cristian Tudor Popescu a sustinut cu putin timp in urma ca blogosfera produce orice numai jurnalism nu, iar dl Cristoiu probabil nici nu stie ce inseamna acest termen.

In conditiile in care ziarele tip quality nu se mai vand fara carti sau DVD-uri iar multi dintre jurnalistii cu greutate trebuie sa se prostitueze intelectual si ideologic pentru a avea cu ce sa isi plateasca rata la apartament, aceste personaje - multe dintre ele de o moralitate indoielnica - au impresia ca daca ne ignora, noi nu existam.

Citeste restul articolului si comenteaza pe khris, un 'blog cu atitudine'.