Presedintele gigantului media News Corporation, James Murdoch, acuza "pozitia dominanta a BBC" pe piata britanica, pozitie care ameninta independenta presei din Marea Britanie, relateaza BBC News.

Seful giganului media european, care detine Times si Sun, acuza, de asemena, guvernul britanic pentru "apetitul" dovedit in reglementarea pietei media din insula.

"Expansiunea jurnalismului sponsorizat de stat reprezinta o amenintare pentru pluralitatea si independenta presei independente", a declarat Murdoch, in cadrul Edinburgh Television Festival.

El sustine ca organizatii precum BBC, bazate pe lipsa oricaror taxe de receptionare, dar si Channel 4 si Ofcom, creaza dificultati foarte mari pentru supravietuirea restului presei.

"Pozitia BBC este dominanta. Alte organizatii pot sa se dezvolte sau sa falimenteze, dar venitul BBC este garantat si in continua crestere", spune James Murdoch, care a adaugat ca "scopul si ambitiile activitatilor sale imi dau fiori"

News Corporation, care detine si televiziunea Sky, a pierdut 3,4 miliarde de dolari in anul fiscal care s-a incheiat in iunie, an caracterizat de tatal lui James, patronul News Corporation, miliardarul Rupert Murdoch, drept "cea mai dificila perioada din istoria recenta".