Grupul Realitatea Catavencu va adopta o serie de schimbari radicale in urmatoarea perioada: board-ul editorial nu mai are atributii de business, sindicalistii ies din consiliul de administratie, iar NewsIn ramane in grup, scrie Pagina de media, care precizeaza ca informatiile au fost confirmate de Sorin Ovidiu Vantu.

UPDATE 3: Pagina de media scrie ca Realitatea Media a platit datoria catre Societatea R, care ceruse insolventa companiei.

UPDATE 2 Sorin Ovidiu Vantu a declarat pentru HotNews.ro ca in Consiliul de Administratie vor fi "trei oameni de la Realitatea Catavencu si doi de la Petromservice" si ca, pe partea editoriala, board-ul Realitatea-Catavencu va continua sa functioneze ca si pana acum, sub conducerea lui Emil Hurezeanu.

Sorin Ovidiu Vantu pentru HotNews.ro:

 • In Consiliul de Administratie vor fi "trei oameni de la Realitatea Catavencu si doi de la Petromservice", care urmeaza sa fie confirmati la AGA de vineri, 15 ianuarie
 • Boardul editorial va continua sa functioneze si pana acum, sub conducerea lui Emil Hurezeanu, singura schimbare fiind aceea ca partea de business este preluata de Consiliul de Administratie
 • Singurele divizii care raman in grup, dupa schimbarea structurii acestuia, sunt cea de radio, sub conducerea lui Sorin Vulpe, si divizia de new media (Dragos Stanca)
 • Realitatea TV va fi condusa atat la nivel de business, cat si la nivel editorial de Catalin Popa, deoarece acesta este "o surpriza foarte placuta, un jurnalist pe care l-am cunoscut la Curentul si de atunci a invatat si mult business, iar acum este un personaj complet"

Potrivit Paginii de media:

 • deciziile urmaresc "orientarea grupului pe principii clare de business", pentru autosustinere financiara
 • liderii de sindicat vor iesi din CA, dar presedintele acestuia va fi in continuare Liviu Luca
 • board-ul va avea doar atributii editoriale, in timp ce Consiliul de Administratie, format din apropiati ai lui Sorin Ovidiu Vintu, preia atributiile de business
 • Produsele media vor functiona independent, iar bugetele nu vor mai fi amestecate
 • Catalin Popa va fi manager Realitatea TV, Sorin Freciu se va ocupa de The Money Channel, Sorin Vulpe - de posturile de radio, Doru Buscu - de Academia Catavencu, Dragos Stanca - de F5
 • Mihnea Vasiliu va coordona dezvoltarea internationala, iar Sergiu Toader va fi managerul de proiect al noilor statii

Citeste mai mult pe Pagina de media

UPDATE: Sorin Ovidiu Vintu pentru Pagina de media: A fost o greseala din partea mea sa pun jurnalisti sa faca afaceri

Iata, pe scurt, declaratiile lui SOV pentru sursa citata:

 • Daca pana acum s-a mers pe centralizare, acum punem accent pe o responsabilizare mai intensa a managerilor. Fiecare manager de produs va trebui sa faca profit. [In cat timp?] Si sase luni mi se pare prea mult.
 • Anul acesta ne propunem sa facem un profit intre 500.000 si doua milioane de euro.
 • A fost o greseala din partea mea sa pun jurnalisti sa faca afaceri. S-a dovedit ca vocatia lor este mai puternica in jurnalism decat in zona de business.
 • La vremea aceea, trustul era pe investitii si se concentra pe continutul jurnalistic. Isi construia credibilitatea, incerca sa creeze in interiorul grupului o componenta sociala puternica. Aceasta etapa s-a incheiat. Grupul are credibilitate, este deja o platforma de dezbatere pentru toate zonele sociale.
 • NewsIn este o agentie de presa buna si cred ca are perspective reale de profit.
 • Dezvoltarea (internationala n.r.) o fac eu, prin Bluelink. In aceste tari vor fi trusturi de presa de sine statatoare. Este adevarat, vor fi facute cu un know how din Romania si vor avea televiziune, radio si un site. Imi place sa cred ca s-a construit un know how in domeniu. Dovada a acestui fapt este ca Antena 3 nu a facut decat sa copieze cu exactitate formatele Realitatii TV.

Interviul detaliat la paginademedia.ro

Pe de alta parte, in ultimele zile au reaparut zvonuri privind o eventuala preluare a Realitatea TV, ultimul facand referire la Silviu Prigoana, drept posibil cumparator. Contactat de HotNews.ro, Silviu Prigoana a dezmintit categoric ca ar avea astfel de discutii.

Silviu Prigoana, pentru HotNews.ro:

 • "In momentul cand voi decide sa ma duc sa ma relaxez ca Geoana la Vantu, probabil ca vom aborda si acest subiect, pentru ca nu am fost solicitat nici verbal, nici inscris pe tema asta. In general am, sa zicem, experienta in domeniul de a reface acte pe care le-am facut referitor la casatorie, dar la televiziune nu ma intereseaza. Cum sa fiu interesat de un cal mort? Iei si tu un cal pursange, arab, ala este gata, la revedere."