New York Times se pregateste sa introduca taxarea continutului online al cotidianului, anunta The Telegraph. Anuntul privind introducerea platii pentru continutul online este asteptat inainte de lansarea mult asteptatului tablet PC al Apple, conceput special pentru citirea stirilor online, care va avea loc pe 27 ianuarie.

Surse apropiate presedintelui NYT, Arthur Sulzberger Jr, afirma ca o decizie va fi luata in zilele urmatoare.

Potrivit surselor citate, cel mai probabil va fi adoptata o politica similara celei promovate de The Financial Times, care permite cititorilor sa lectureze gratuit anumite articole, dupa care se solicita plata unui abonament.

Un purtator de cuvant al cotidianului a precizat: "Vom anunta o decizie atunci cand vom crede ca am ajuns la cea mai buna abordare. Pana atunci, niciun detaliu".

The New York Times urmeaza in acest fel drumul deschis de FT si The Wall Street Journal, dupa ce in 2007 a renuntat la ideea de a introduce plata pentru continutul online.

Rupert Murdoch, presedintele News Corporation, intentioneaza sa introduca taxarea continutului online pentru toate publicatiile online pe care le detine, inclusiv The Times, The Sunday Times, The Sun si News of the World.