Comitetul Director al Radio Romania urmeaza sa discute, cel mai probabil vineri, o contestatie depusa in urma unui concurs desfasurat saptamana aceasta pentru ocuparea unui post de redactor-sef adjunct, concurs castigat miercuri de un concurent venit din afara institutiei si care, din informatiile HotNews.ro, a starnit valva la nivelul conducerii SRR.

UPDATE Vineri 29.01 Contestatia in concursul pentru postul de redactor-sef adjunct la Departamentul Productie Editoriala - Redactia Informatii - Partide Politice a fost respinsa, potrivit reprezentantilor de comunicare ai SRR.

Potrivit unui anunt postat pe site-ul SRR, concursul a fost castigat de candidata Marilena Constantinescu, editor NewsIn si fost jurnalist BBC, candidatele Daniela Ciobanu si Daniela Coman fiind declarate respinse. Concursul viza postul de redactor-sef adjunct la Departamentul Productie Editoriala al Radio Romania - Redactia Informatii-Partide Politice, post care, potrivit reprezentantilor de comunicare ai SRR, a fost ocupat pana acum "pe delegatie, interimar" de Daniela Ciobanu.

Reprezentantii de comunicare au declarat pentru HotNews.ro ca a fost depusa o contestatie, care va fi analizata de Comitetul Director al Radio Romania. Reprezentantii SRR au declarat, insa, pentru HotNews.ro ca nu pot preciza cine a depus contestatia si care este motivul invocat, informatii prezentate drept confidentiale pana la decizia Comitetului Director.

Din informatiile HotNews.ro, contestatia ar fi fost depusa de a doua clasata in concurs, in conditiile in care diferenta de punctaj intre aceasta si castigatoare ar fi fost de cateva zeci de sutimi.

Contactata miercuri seara de HotNews.ro, Daniela Ciobanu a refuzat sa faca declaratii pe tema rezultatelor concursului. Joi, Daniela Ciobanu a refuzat, din nou, sa spuna daca ea a facut sau nu aceasta contestatie. Maria Toghina, presedinte-director general SRR, nu a putut fi contactata. Mandatul Mariei Toghina la conducerea SRR a fost prelungit pana la sfarsitul primului trimestru al acestui an.

Comisia de concurs a fost formata din mai multi reprezentanti ai SRR si doi reprezentanti externi - Corina Dragotescu si fostul director NewsIn Cosmin Popa. Acesta din urma, contactat de HotNews.ro, a aparat rezultatul concursului, afirmand ca "Marilena Constantinescu a fost castigatoarea pe bune. Nota buna obtinuta arata ca a fost apreciata si de membrii comisiei de concurs proveniti din interiorul radioului". "Eu personal sunt dispus sa argumentez fiecare punct pe care l-am dat in concurs", a spus Cosmin Popa, potrivit caruia indiferent cat de mica ar fi diferenta de punctaj intre concurenti, aceasta este "semnificativa" in conditiile de concurs.