OTV va da afara, incepand din 15 februarie, zece angajati, televiziunea lui Dan Diaconescu confruntandu-se cu probleme financiare, afirma reprezentantului postului, Doru Iuga, citat de Mediafax.

Doru Iuga a fost prezent la sedinta Consiliului National al Audiovizualului pentru a solicita reducerea unei amenzi, de 15.000 lei, aplicata postului OTV in 28 ianuarie, pentru emisiunea "Dan Diaconescu Direct" din 25 ianuarie, in care au fost difuzate mai multe inregistrari cu Traian Basescu, publicul fiind dezinformat ca programul este in direct si ca Dan Diaconescu il va intreba pe presedinte despre flacara violet.

Iuga, care este producator general al postului OTV, i-a rugat pe membrii Consiliului sa aprobe reducerea amenzii, din cauza ca postul OTV are probleme financiare grave.

"Pe 15 februarie o sa ne despartim de o echipa destul de mare, de zece persoane. Situatia nu e atat de roz cum este prezentata in presa. In doua saptamani am incasat 8.000 de euro amenzi. Promitem sa indreptam lucrurile", a spus Doru Iuga, in sedinta Consiliului.

Producatorul general al postului a precizat ca, din 15 februarie, de la OTV vor fi dati afara: un producator, un operator crawl, patru operatori de teren si patru soferi.

OTV a mai dat afara, anul trecut, circa 10 angajati din cadrul Departamentului Stiri al televiziunii, tot din cauza problemelor financiare.

Rasvan Popescu, presedintele CNA, i-a raspuns lui Doru Iuga ca, daca OTV va respecta legislatia audiovizuala, postul nu va mai primi amenzi.

"Daca nu o sa fie probleme, nu o sa mai fie amenzi", a spus Popescu.

CNA a respins solicitarea OTV de reducere a amenzii de 15.000 de lei.