Postul Antena 1 a primit, marti, o amenda de 30.000 de lei pentru o editie a emisiunii Acces Direct de saptamana trecuta, cand moderatorul si invitatii au dezbatut pe marginea unor fotografii indecente in care se presupunea ca apare Monica Columbeanu. Prezent la sedinta CNA, sotul acesteia, Irinel Columbeanu, a avut parte la randul sau de mustruluiala membrilor Consiliului, in ideea ca, expunandu-si viata privata, a contribuit la fenomenul in care "vedetele" sunt terfelite public, la TV si in tabloide.

Antena 1 a fost amendata pentru editia din 25 februarie a emisiunii Acces Direct, in care participantii pareau convinsi "90%" ca in fotografiile indecente aflate in discutie era Monica Columbeanu, fara a avea vreo confirmare ca e asa. In emisiune s-a discutat si pe tema unui posibil divort in cuplul Columbeanu, iar pe seama Monicai Columbeanu au fost facute mai multe afirmatii injurioase. Irinel Columbeanu a sustinut ca producatoarea emisiunii i-a inscenat o farsa sotiei sale, inainte de emisiune, aratandu-i un "dosar de divort" care ar fi fost depus in dimineata zilei respective.

CNA a decis ca postul a incalcat legislatia privind dreptul persoanelor la propria imagine si la viata privata. Membrii Consiliului au atras, insa, atentia ca sotii Columbeanu insisi au contribuit la situatia in care asemenea atacuri se petrec la TV.

  • Irinel Columbeanu: Am venit aici pentru a acuza fabricantii de stiri. Sub acoperamantul unei asa-zise farse, sotiei mele i-a fost aratat un dosar de divort care ar fi fost depus in dimineata zilei respective (...) Vom asista in curand la persoane publice carora, de dragul ratingului, sa li se prezinte vesti de genul ca i-a murit fratele, numai sa se vada reactia lor si sa fie degustata de public".

Irinel Columbeanu a cerut amenda maxima "pentru un post de televiziune care-si permite sa terfeleasca niste oameni care nu au nicio vina".

Membrii CNA au declarat ca postul trebuie sanctionat, dar nu s-au lasat impresionati de luarea de pozitie a lui Irinel Columbeanu.

  • Attila Szasz a spus ca este de acord cu argumentele lui Irinel Columbeanu si ca postul merita sanctionat, dar a avertizat ca "dumneavoastra ati contribuit la nasterea si cresterea acestui fenomen, de a expune viata privata.
  • Dan Grigore: Aveti dreptate pe fond, dar nu pot sa nu constat ca este un efect de bumerang. Acum asistati, din pacate, la voluptatea altora de a va terfeli viata si de a va nedreptati.