Incepand de luni, jurnalistii interesati pot inscrie lucrari la editia 2010 a concursului de presa de agentie organizat de agentia Rador. Materialele pot fi inscrise pana la data de 31 mai 2010, jurnalistii putand participa cu un singur produs per categorie, la maximum trei categorii. Materialele trebuie sa fi fost publicate in perioada 1 iulie 2009-20 aprilie 2010.

Comunicatul Rador:

CONCURSUL DE PRESA DE AGENTIE – RADOR 2010

Agentia de presa Rador anunta deschiderea concursului de presa de agentie - editia 2010. incepand cu data de luni, 26 aprilie, jurnalistii interesati se pot inscrie in competitie, la sectiunile:

1. CEA MAI BUNA DEPESA DE AGENTIE

2. CEA MAI BUNA ACOPERIRE A UNUI EVENIMENT (primele zece intrari in flux)

3. CEL MAI BUN DOCUMENTAR DE AGENTIE

4. CEL MAI BUN FEATURE DE AGENTIE

5. CEL MAI BUN INTERVIU DE AGENTIE

6. CEL MAI BUN PRODUS DE AGENTIE REALIZAT DE UN CORESPONDENT LOCAL / INTERNATIONAL

PREMII SPECIALE ALE JURIULUI:

1. CEL MAI BUN REPORTAJ DE TELEVIZIUNE BAZAT PE O STIRE DE AGENTIE

2. CEL MAI BUN REPORTAJ DE RADIO BAZAT PE O STIRE DE AGENTIE

3. CEL MAI BUN ARTICOL DE PRESA SCRISA BAZAT PE O STIRE DE AGENTIE

4. CEL MAI BUN PRODUS DE AGENTIE REALIZAT DE UN STUDENT DE LA O FACULTATE DE PROFIL

Materialele pot fi expediate pana la data de 31 mai 2010 la adresa iuliana.gheorghe[at]rornet.ro, respectand urmatoarele precizari:

1. Jurnalistii pot participa cu un singur produs per categorie, la maximum trei categorii.

2. La categoriile „Documentar de agentie” si „Cea mai buna acoperire a unui eveniment”, premiile decernate rasplatesc efortul colectiv al institutiei de presa, nefiind nominale.

3. Materialele trebuie sa fi fost publicate in perioada 1 iulie 2009 - 20 aprilie 2010.

4. Agentiile de presa studentesti se pot inscrie in sectiunea dedicata acestora.

5. Agentia de presa Rador, in calitate de organizator, nu va participa cu materiale la concurs.

Textele pentru concurs vor fi redactate in Word, Times New Roman, corp 12, interlinie 1,5 si vor fi insotite de un document din partea conducerii agentiei care sa certifice data publicarii, fluxul si numele autorului.

Pentru articolele din presa scrisa realizate in baza unei stiri de agentie, concurentii vor trimite copia xerox a paginii in care a aparut articolul sau linkul catre editia electronica, precum si textul stirii de agentie care a stat la baza realizarii acestuia.

Pentru produsele audiovizuale, concurentii vor trimite un DVD cu continutul audiovizual aferent, mp3/mpeg2, precum si textul stirii de agentie care a stat la baza realizarii materialelor.

Si pentru materialele audiovizuale este necesar un document din partea conducerii institutiei care sa certifice data publicarii si numele autorului.

Materialele audiovizuale pot fi trimise pe adresa postala: Societatea Romana de Radiodifuziune - Agentia de presa Rador, str General Berthelot nr. 60 - 64, sector 1, Bucuresti, sau pot fi depuse de luni pana vineri la Registratura SRR.

Detalii suplimentare referitoare la concurs pot fi oferite de Iuliana Gheorghe, iuliana.gheorghe[at]rornet.ro.

Premiile vor fi inmanate in cadrul unei festivitati organizate la Centrul de Arta Tinerimea Romana, din B-dul Schitu Magureanu nr. 4, Bucuresti, in data de 15 iunie 2010, ora 16.00.

Concursul de presa de agentie - Rador 2010 se afla la a treia editie si este o manifestare integrata in conferinta internationala „Ziua agentiilor de presa” organizata de Rador si ajunsa la a cincea editie.