Cristian Tudor Popescu s-a vazut nevoit sa atraga atentia realizatorilor unei emisiuni de la Realitatea TV ca nu citeaza corect pe crawl ceea ce a declarat, tocmai in momentul in care cunoscutul ziarist critica, acuzand includerea campaniilor de presa la comanda in randul amenintarilor la securitatea nationala, derapajele televiziunilor de la corectitudine si obiectivitate.

"Acum titrati pe ecran ceva ce nu am spus", a afirmat CTP, adaugand ca acest lucru "se intampla zilnic pe ecranele tuturor televiziunilor si se intampla in directii diferite".

"B1TV merge intr-o directie foarte clara, Antena 3 si Realitatea TV merg in directie contrara, OTV dupa caz", a comentat el, precizand insa ca aceste derapaje nu pot fi considerate un pericol pentru siguranta si stabilitatea Romaniei.

El a caracterizat drept sumbra si ingrijoratoare includerea campaniilor de presa in amenintarile la adresa sigurantei nationale: "A incerca sa pui excesele care se practica in presa in clipa de fata - ca exista interese patronale, combinate cu interese de grup, televiziuni care distorsioneaza adevarul - faptul ca aceste lucruri exista nu justifica sub nicio forma introducerea presei" in strategia nationala de aparare a tarii.

Cristian Tudor Popescu a subliniat ca ziaristii nu trebuie sa aiba o pozitie privilegiata in fata justitiei, dar a caracterizat drept "derapaj anti-democratic" includerea presei in totalitatea ei ca institutie de risc strategic.

"Nu-mi place deloc cum arata presa romaneasca, cum evolueaza, nu-mi plac derapajele in materie de corectitudine, de obiectivitate" dar includerea mass mediei in amenintarile la siguranta nationala "e un grav abuz la adresa libertatii si democratiei".

"Presa are probleme foarte mari, de functionare, de deontologie, dar ceea ce face CSAT e mai grav, pentru ca pune in discutie democratia din Romania si libertatile fundamentale castigate dupa 1989", a mai spus ziaristul.