Prin aplicarea de CAS pe drepturile de autor, Guvernul incearca deliberat sa falimenteze presa, pentru a-si regla conturi si rafuieli cu unele entitati mass-media, afirma Clubul Roman de Presa si Patronatului Presei Romane, intr-un comunicat de presa comun.

"CCR si PPR cred ca guvernul incearca deliberat sa falimenteze industria mass-media, prin aplicarea unor masuri paguboase, fara fundamentare economica, pentru a-si regla conturi si rafuieli cu unele entitati media", potrivit sursei citate.

Clubul Roman de Presa si Patronatul Presei Romane afirma ca taxarea suplimentara a veniturilor jurnalistilor, prin introducerea CAS-urilor pentru drepturile de autor de la 1 iulie, "are efecte minime asupra bugetului de stat" dar "este la limita suportabilului pentru industria mass-media".

"Taxarea suplimentara a veniturilor jurnalistilor va avea ca efecte cresterile de costuri, reducerile salariale si concedierile in companiile din industria mass-media, un domeniu care se afla in cea mai dificila situatie din ultimii douazeci de ani si care a trecut deja prin valul de restructurari care a afectat tot sectorul privat", sustin cele doua organizatii.

CRP si PPR afirma ca vor face toate demersurile pentru modificarea regimului de taxare a veniturilor jurnalistilor si spera ca acestea vor avea ecou in Parlament si "vor gasi intelegere si sprijin inclusiv printre membrii lucizi ai guvernului Romaniei".