Grupul turc Dogan Holding, ce detine intre altele cea mai mare companie media din aceasta tara, Dogan Yayin, a inregistrat in cel de-al doilea trimestru al acestui an pierderi de 4,3 milioane de lire turcesti (2,8 milioane de dolari), potrivit rezultatelor financiare raportate la sfarsitul saptamanii trecute, citate de Reuters.

  • Dogan controleaza, in Romania, postul Kanal D, unde Ringier detine in prezent 25%, pachet pe care grupul elvetian si-a manifestat disponibilitatea sa-l vanda. Kanal D a anuntat saptamana trecuta ca a fost abordat de mai multi investitori in ultimul an si ca este in cautarea unor "oportunitati de colaborare".

Potrivit Reuters, compania Dogan Yayin, divizia media a Dogan Holding, a inregistrat in cel de-al doilea trimestru pierderi nete de 34,8 milioane de lire, comparativ cu un profit de 37,5 milioane de lire in T2 2009.

Broadband TV News noteaza ca in cel de-al doilea trimestru divizia media a Dogan a inregistrat venituri de 721 milioane de lire turcesti (circa 370 milioane de euro), in crestere cu 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar profitul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) a crescut cu 148% fata de T2 2009, pana la 103 milioane de lire.

Grupul Dogan este unul dintre principalii actori pe scena media din Turcia, detinand, intre altele, canalele Kanal D si Start TV, publicatiile Hurriyet si Milliyet si operand impreuna cu grupul Turner posturile CNN Turk, TNT si Cartoon Network.