Dogan Yayin Holding, cea mai mare companie media din Turcia, cauta cumparatori pentru principalul sau cotidian, Hurriyet, si a angajat banca de investitii Goldman Sachs pentru a o consilia in aceasta vanzare, potrivit unor surse apropiate situatiei citate de Wall Street Journal. Grupul turc neaga insa aceste informatii, catalogandu-le ca speculatii.

Intr-un comunicat emis Bursei din Istanbul si preluat de editia electornica a Hurriyet, grupul Dogan arata insa ca nu exista date noi in ceea ce priveste vanzarile vreunor active pe care le detine in sectorul media.

Anterior, compania a anuntat ca unele active din sectorul media ar putea fi vandute si ca poarta discutii cu potentiali cumparatori straini.

La jumatatea lunii decembrie, Financial Times a anuntat ca cel putin sase companii internationale sunt interesate sa cumpere active ale celui mai mare grup media din Turcia. Potrivit FT, printre companiile care au depus oferte se numara Discovery, RTL si Time Warner, interesate in principal de canalele TV Kanal D si Star.

Aceeasi sursa, scria ca fondurile de investitii Apax, KKR si TPG sunt interesate atat de afacerile de televiziune ale Dogan Yayin, cat si de afacerile de presa scrisa. Dogan Yayin nu a solicitat inca oferte pentru principalul sau cotidian, Hurriyet, insa surse citate de Financial Times afirma ca Dogan este dispus sa renunte la acesta.

Grupul Dogan este afectat de o serie de amenzi si de obligatia de a plati taxe restante evaluate la cateva miliarde de dolari.

In Romania, Dogan detine, alaturi de grupul elvetian Ringier (actionar minoritar cu 25%), postul de televiziune Kanal D. In ultimele luni au avut loc "discutii" cu posibili noi parteneri, in conditiile in care anul acesta Ringier si-a exprimat interesul sa vanda partea sa in televiziune.