Adunarea generala a actionarilor Realitatea Media se va intruni joi, la Viena, si va analiza situatia contractului de management incheiat cu Asesoft, declara surse citate de Mediafax.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, patronul trustului Realitatea, a confirmat organizarea AGA joi la Viena.

"Intalnirea va avea loc maine (joi, n.r.) la Viena. Nu eu sunt actionarul, copiii mei sunt actionarii", a spus Sorin Ovidiu Vantu. El a mai afirmat ca decizia luata de AGA Realitatea Media in privinta contractului incheiat cu Asesoft va fi facuta publica ulterior.

Adunarea generala a actionarilor Realitatea Media a fost convocata dupa ce Consiliul de Administratie al Realitatea Media s-a intrunit, in 6 aprilie, si a decis sa ceara AGA Realitatea Media rezilierea contractului cu Asesoft.

Sebastian Ghita, cel care controleaza grupul de firme Asesoft, a preluat managementul Realitatea Media in octombrie 2010. Compania Asesoft a anuntat atunci ca intentioneaza sa faca o investitie de 75 de milioane de euro in urmatorii cinci ani in grupul controlat de Sorin Ovidiu Vantu.

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dispus, in 19 aprilie, inceperea urmaririi penale in cazul lui Sorin Ovidiu Vintu si a lui Ion Ilie Cezar, pentru santaj, cei doi fiind retinuti miercurea trecuta.

Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar sunt acuzati ca l-au santajat pe Sebastian Ghita, de la care ar fi cerut 150.000 de euro pentru a nu denunta contractul de consultanta si management dintre Realitatea si Asesoft.

In 22 aprilie, Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti a decis ca Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar pot fi cercetati in libertate in dosarul in care sunt acuzati de santajarea lui Sebastian Ghita, respingand propunerea procurorilor de arestare preventiva a celor doi.

Presedintele si vicepresedintele Consiliului de Administratie al Realitatea Media sunt hotarati sa il dea in judecata pe managerul Sebastian Ghita dupa scrisoarea trimisa ieri de acesta angajatilor Realitatea, scrie Pagina de media.

Intr-o scrisoare catre angajatii Realitatea TV, publicata de Adevarul, Sebastian Ghita spunea, printre altele, ca "mi se pare ca dl Vintu, asistat de colegii Freciu si Nedelcu, va jignesc in corpore crezand ca eu, unul, pot face asta transformandu-va in roboti cuminti".