Claudiu Serban, manager la Evenimentul Zilei si Capital, va prelua pozitia de redactor-sef la saptamanalul economic, detinuta pana acum de Iulian Bortos, iar Capital se va concentra mai mult pe online, a spus el, marti, pentru HotNews.ro. El apreciaza ca, in 2011, veniturile din online le vor depasi pe cele din print in cazul acestei reviste, care "in niciun caz nu se inchide".

  • Claudiu Serban a anuntat redactia in legatura cu aceasta schimbare intr-o sedinta desfasurata marti dupa-amiaza. El a spus pentru HotNews.ro ca urmatorul numar al Capital va fi realizat tot sub conducerea lui Iulian Bortos, care va colabora si la numarul de peste doua saptamani, dupa care va parasi revista. Iulian Bortos si-a anuntat saptamana trecuta demisia, pe fondul unui val de plecari de la Evenimentul Zilei. El a precizat atunci pentru HotNews.ro ca "raman in perioada imediat urmatoare alaturi de revista, sa asigur coordonarea ei. Mai departe, daca vom gasi o formula de colaborare, sunt deschis".

Capital "in niciun caz nu se inchide, raman la convingerea ca reteta site-saptamanal tiparit este cea mai sigura", a spus, marti, Claudiu Serban pentru HotNews.ro. El nu vede nicio problema in faptul ca detine si managementul, si conducerea editoriala a revistei, afirmand ca "atunci cand faci echilibru intre una si alta, e foarte bine. Eu consider ca stiu sa fac acest echilibru. Ocup ambele pozitii si-mi asum acest lucru - consider ca voi putea face foarte multe daca sunt direct implicat".

Claudiu Serban:

  • "Vor veni oameni noi si la Evenimentul Zilei, si la Capital. (...) Vom reevalua conceptul editorial - mai multe interviuri, mai multe analize sectoriale, mai mult despre companii."
  • La Evenimentul Zilei, dupa valul de plecari de saptamana trecuta, "angajam oameni. Vom face anunturi la sfarsitul acestei saptamani sau la inceputul saptamanii viitoare. Va fi o noua organigrama ce va fi anuntata cel mai probabil saptamana viitoare, cu nume concrete (...).
  • In legatura cu valul de plecari, el a tinut sa precizeze: "S-au intamplat foarte multe lucruri bune: am gasit o formula coerenta, in care oamenii care au ramas sa aiba incredere in ziar"

Despre decizia lui Claudiu Serban de a prelua conducerea redactiei capital a scris initial paginademedia.ro