Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a demarat campania de promovare a Romaniei ca destinatie turistica pe 3 canale TV cu acoperire internationala: CNN, EURONEWS si EUROSPORT, informeaza ministerul. Actiunile de publicitate vor consta in difuzarea de spoturi publicitare de 30 si 20 de secunde pe primele cele trei posturi de televiziune. Campania consta intr-un spot general de prezentare de 30 sec si cate 2 spoturi de 20 sec pentru turismul in natura si cel cultural. Campania de promovare se va desfasura pe o perioada de 12 luni.

Posturile de televiziune internationale au fost selectate in functie de audienta (spectatori unici pe saptamana), in randul persoanelor cu venituri peste medie care calatoresc in interes de afaceri si de placere, cel putin 6 calatorii pe an, conform datelor furnizate de European Media and Marketing Survey (EMS) pentru anul 2010.

Spoturile TV au rolul de consolidare vizuala a brandului de destinatie. Obiectivul general al campaniei este promovarea brandului turistic national pe canalele internationale de televiziune, in scopul crearii unei imagini pozitive a Romaniei ca destinatie turistica, al cresterii gradului de cunoastere a tarii noastre pe plan international, al consolidarii vizuale a brandului de destinatie si al cresterii numarului de turisti proveniti in special de pe principalele piete prioritare identificate in Master Planul pentru Dezvoltarea Turismului National 2007 - 2026.

Valoarea totala a campaniei de promovare este de 4.960.000 Euro cu TVA, fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa

5, operatiunea "Crearea unei imagini pozitive a Romaniei ca destinatie turistica prin definirea si promovarea brandului turistic national". Compania castigatoare a licitatiei prin care s-au achizitionat serviciile de publicitate este MEDIA INVESTMENT COMMUNICATION SRL.