Un ofiter de politie si doi judecatori au fost inclusi in clasamentul anual al personalitatilor cu cea mai mare putere in industria media din Marea Britanie, realizat de MediaGuardian si dat publicitatii luni. Clasamentul MediaGuardian 100 este condus, anul acesta, de fondatorul Facebook Mark Zuckerberg, urmat de Jack Dorsey (Twitter) si Larry Page (Google).

Faptul ca in topul pe 2011 au fost inclusi doi judecatori si un ofiter de politie este explicat de The Guardian prin deciziile judecatoresti legate de dreptul celebritatilor la viata privata, precum si prin scandalul interceptarilor telefonice ilegale de la News of the World, ce a zguduit scena politica si industria media din Marea Britanie.

De altfel, acelasi scandal i-a determinat pe autorii clasamentului sa il plaseze pe magnatul Rupert Murdoch - presedintele News Corp, ce controla, prin divizia News International, tabloidul inchis recent News of the World - pe pozitia 6, cu doua locuri mai jos decat in 2010. Fiul lui Murdoch, James, pierde la randul sau cateva pozitii, coborand de pe locul 8 pe locul 11, iar fosta sefa News International, Rebekah Brooks, fortata sa-si dea demisia, iese din topul celor mai puternice 100 de personalitati.

Top 10 cele mai influente personalitati din media britanice - MediaGuardian:

1. Mark Zuckerberg (Facebook)

2. Jack Dorsey (Twitter)

3. Larry Page (Google)

4. Mark Thompson (BBC)

5. Steve Jobs (Apple)

6. Rupert Murdoch (News Corp)

7. Paul Dacre (Daily Mail)

8. Sir Martin Sorrell (WPP)

9. Simon Cowell (producator si prezentator TV)

10. Lord Justice Leveson (judecatorul care conduce ancheta in cazul interceptarilor ilegale de la News of the World)

Vezi clasamentul complet aici