Astra Asigurari a anuntat joi ca a incheiat un contract de asigurare pentru aeronavele companiei Germania Fluggesellschaft. Contractul este incheiat pe o perioada de un an, iar polita include asigurare CASCO pentru aeronave si piese de schimb, de raspundere fata de terti, pasageri, bagaje, marfa si posta.Flota Germania Fluggesellschaft are in componenta 19 de aeronave (11 - Boeing B737 si opt aeronave Airbus A319). Valoarea totala a flotei este de 700 de milioane de dolari, potrivit asiguratorului roman.

  • "Este inca un pas in extinderea internationala a companiei, un pas important pe piata germana de asigurari de aviatie. Ne-a ajutat si faptul ca avem o excelenta cunoastere a acestui segment de business. In mod evident avem planuri indraznete in ceea ce priveste dezvoltarea internationala", a declarat Iulius Alin Bucsa, presedinte directorat Astra Asigurari.

Germania Fluggesellschaft are sediul in Berlin si a fost fondata in anul 1979. Compania opereaza curse regulate si de tip charter in peste 30 de destinatii internationale, transportand anual peste 2,5 milioane de pasageri.

Astra Asigurari administreaza, de peste 20 de ani, majoritatea contractelor din domeniul aviatiei din Romania, inclusiv TAROM (cel mai mare client local in domeniul asigurarilor de mijloace de transport aerian).

ASTRA Asigurari a mai precizat ca a platit cele mai mari daune din piata de asigurari aviatice din tara noastra. Este vorba despre cea mai mare dauna platita vreodata in Romania, pentru incidentul in care a fost implicata, in anul 1991, aeronava prezidentiala (33 milioane USD care apartinea ROMAVIA).

De asemenea, pentru incidentul aviatic de pe pe Aeroportul "Henri Coanda" Otopeni, in decembrie 2007, Astra Asigurari a platit 10 milioane USD pentru o aeronava TAROM si 4,2 milioane USD pentru o aeronava apartinand ROMAVIA, in aprilie 2008.