Carpatica Asigurari transmite miercuri in legatura cu ancheta DNA ca "procedurile de cercetare demarate de autoritati nu influenteaza activitatea companiei", dar ca 'pana la stabilirea rezultatelor acestor cercetari, consideram ca informatiile vehiculate in presa prejudiciaza intr-un mod nejustificat activitatea companiei". Ina Crudu, cea despre care procurorii DNA spun ca ar fi ajuns la sefia Carpatica Asigurari in urma unui interviu trucat de Laura Chitoiu, sotia lui Daniel Chitoiu, Ministrul de Finante declara: „Evaluarea profesionalismului companiei se face prin prisma rezultatelor obtinute in activitatea desfasurata si in serviciile acordate asiguratilor, care continua sa reprezinte o prioritate pentru noi. In ceea ce priveste ancheta in derulare, vom oferi tot sprijinul autoritatilor pentru a avea datele necesare stabilirii unor concluzii concrete”.

Ina Crudu, directorul general al Carpatica AsigurariFoto: Hotnews

Iata comunicatul integral al Carpatica Asigurari:

"In urma informatiilor publicate ieri in presa facem urmatoarele precizari:

Procedurile de cercetare demarate de autoritati nu influenteaza activitatea companiei, care continua sa se desfasoare in aceiasi parametri atat in activitatea de vanzare si de solutionare a dosarelor de daune, cat si in relatia cu clientii si colaboratorii nostri.

Pana la stabilirea rezultatelor acestor cercetari, consideram ca informatiile vehiculate in presa prejudiciaza intr-un mod nejustificat activitatea companiei.

„Evaluarea profesionalismului companiei se face prin prisma rezultatelor obtinute in activitatea desfasurata si in serviciile acordate asiguratilor, care continua sa reprezinte o prioritate pentru noi. In ceea ce priveste ancheta in derulare, vom oferi tot sprijinul autoritatilor pentru a avea datele necesare stabilirii unor concluzii concrete”, a afirmat Ina Crudu, director general al companiei.

Date despre Companie

CARPATICA ASIG a fost infiintata in anul 1996, cu capital integral privat, sub denumirea de ASA ASIGURARI ATLASSIB, in cadrul holdingului ATLASSIB. In septembrie 2004 compania şi-a schimbat denumirea in CARPATICA ASIG- parte a Grupului Financiar CARPATICA, raspunzand astfel cerintele pietii privind serviciile financiare integrate. Compania are peste 90 de unitati in intreaga tara, colaborand cu peste 5000 de intermediari si practica asigurari generale (non-viata).

La finalul primelor noua luni ale anului 2013 compania a ajuns la o cota de piata de 7.13%, plasandu-se astfel pe locul 7 in topul asigurarilor generale".

DNA a inceput urmarirea penala fata de Laura Elena Chitoiu, sotia ministrului Finantelor Daniel Chitoiu, in dosarul Ilie Carabulea - Carpatica Asig - ASF, a anuntat marti institutia. Laura Chitoiu, director al Direcției Avizări din cadrul Autorității pentru Supraveghere Financiară (ASF), este acuzata de procurorii DNA de abuz în serviciu contra intereselor publice. DNA o acuza pe Laura Chitoiu ca a trucat interviul pentru acceptarea de catre ASF a numirii a lui Ina-Ana Crudu in functia de director general al Carpatica Asig. Reamintim ca ASF este condusa de Dan Radu Rusanu, nasul familiei Laura Chitoiu (director ASF) - Daniel Chitoiu (PNL, ministrul Finantelor).

Procurorii sustin ca, in perioada 10-16 iunie 2013, la cererea unei persoane (membru neexecutiv in conducerea ASF, reprezentand interesele unei societati de asigurari), Laura Elena Chitoiu a devansat interviul pentru ocuparea functiei de director general al acelei societatii de asigurari. Astfel, desi interviul era stabilit pentru data de 10 iulie 2013, in urma demersurilor Laurei Chitoiu, interviul a fost devansat pentru data de 19 iunie 2013. Procurorii arata ca, pentru a se asigura ca functia de director general va fi ocupata de o anumita persoana care ii fusese indicata, Chitoiu Laura Elena a modificat componenta comisiei de examinare, asigurandu-se ca membrii care o vor examina pe candidata nu vor pune intrebari incomode, facilitand acesteia ocuparea functiei de director general al societatii de asigurari.

In acest dosar, omul de afaceri sibian Ilie Carabulea, care controleaza Carpatica Asigurari, a fost retinut marti seara, pentru 24 de ore, de procurorii DNA, alaturi de Marian Mirzac, membru al ASF si fost director al Carpatica Asigurari, si de Radu Mustatea, presedintele Biroului de Asigurari din Romania si membru in Consiliul de Administratie al Carpatica, urmand a fi prezentati la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Dialog intre Laura Chitoiu si Marian Mirzac, cu o zi inainte de interviul despre care DNA sustine ca ar fi fost trucat (stenograme din referatul de incepere a urmaririi penale):

CHITOIU LAURA: Auzi, uite, stii de ce te-am sunat? Am ... am vorbit pentru maine, ca maine, la zece, vine aia de la Sibiu ...

MIRZAC MARIAN: Da.

CHITOIU LAURA: Si, am vorbit cu '. i-am zis sa nu-i zica nimic lu' babaciunea aia si ...

MIRZAC MARIAN: Da.

CHITOIU LAURA: Pentru ca aia e o ciufuta si o nebuna si spune si peste tot si pune si niste intrebari idioate. N-are rost sa te complici cu proasta aia.

MIRZAC MARIAN: Da. Asa si ...

CHITOIU LAURA: Si i-am zis lu¬. a zis ca vrea sa vina, da' o sa-i spuna lu' aia ca: domne, m-a sunat acum dimineata si nu erati aici si trebuia repede si m-am dus io. Saracu-i era frica, iti dai seama.

MIRZAC MARIAN: Mha.

CHITOIU LAURA: Si ca daca ma-ntreaba pe mine aia, sa stiu ce sa-i spun.

MIRZAC MARIAN: Pai aia ...

CHITOIU LAURA: Si zic: tu nu ma vezi pe mine? Dobitoaca aia nu ma-ntreaba nimic, ca daca ma-ntreaba, io o trosnesc imediat, io nu vorbesc cu aia. Stii?

CHITOIU LAURA: Mha. Asa si ... asta, ca, d-asta de fapt te sunasem. Ti-am zis ca vine ¬., ma rog, cu frica, cu nu stiu ce ...

MIRZAC MARIAN: Da.

CHITOIU LAURA: Saracu a vrut, a fost super dragut, dar, sti care e problema? Noi tineam interviurile sus, la sase.

MIRZAC MARIAN: Pai, sala s-a golit.

CHITOIU LAURA: Si la sase, sala e ocupata.

MIRZAC MARIAN: Nu.

CHITOIU LAURA: Pai mi-a zis ca maine.

MIRZAC MARIAN: Pai maine se elibereaza.

CHITOIU LAURA: Pai da, maine se elibereaza.

MIRZAC MARIAN: Eu am vorbit cu ...

CHITOIU LAURA: Asa mi-a zis si mie, dar eu am la zece interviu si nu stiu dac-o fi libera ca, daca nu, fetele mele le-am zis sa-l tina la noi in birou, iti dai seama ca unde sa duc femeia si plus cu patru directori care-ti vin ...

MIRZAC MARIAN: Pai ...

CHITOIU LAURA: Si aia-i da mesaj atunci si zice uite, e asta aici, nu stiu ce. Si d-asta nu stiu ce sa fac. Ma gandeam ... da nici in birou la ¬. nu pot, ¬.Si nu stiu ce sa fac. D-asta te-am sunat.

MIRZAC MARIAN: Pai, pai stai un pic. Eu cand am vorbit cu ca noi avem sedinta maine si nu stiam unde-o tinem, la CNVM, la CSA ...

CHITOIU LAURA: Pai da, da nu stie ...

MIRZAC MARIAN: mi-a zis ca maine sala este libera si-a ...

CHITOIU LAURA: Eu stiu ca eram la el, eram la el, da ...

MIRZAC MARIAN: Pai da, nu, pai nu, da el mi-a zis ca ...

CHITOIU LAURA: Da nu stie daca e maine.

MIRZAC MARIAN: Pai nu, nu, da oricum mi-a zis ca daca nu, este liber biroul lu¬.. Si se poate tine acolo .

CHITOIU LAURA: A ... super atunci.

MIRZAC MARIAN: Hai ca vedem maine dimineata cum facem ca maine ...

CHITOIU LAURA: Pai tu la cat ajungi?

MIRZAC MARIAN: Pai la noua vin si eu la birou maine, vin si eu la noua.

CHITOIU LAURA: A, vi la noua?

MIRZAC MARIAN: Noua.

CHITOIU LAURA: Mha. Eu pe la noua jumate ajung.

MIRZAC MARIAN: Sau, ma rog, noua jumate ajung si eu si vedem unde-o tinem. Ori il ...

CHITOIU LAURA: Mha. Pai da, ca nu vreau s-o tin la mine ...

MIRZAC MARIAN: Na, e liber biroul lui ¬.

CHITOIU LAURA: Nu vreau s-o tin la mine.

MIRZAC MARIAN: Nu, nu. Nu cu alte persoane de fata, normal.

CHITOIU LAURA: Pai da, pai la mine eu ... sunt zece acolo, ce sa fac!

MIRZAC MARIAN: Sau chiar dac-o fi, ii scoatem p-aia din ... sus, din sala de consiliu, ii scoatem p-aia afara pentru o ora, cat o dura povestea asta, da, oricum, las ca ma ocup eu maine dimineata.

CHITOIU LAURA: Ce o ora fata(?), o ora ... iti dai seama ca ... juma de ora ca ... sper sa nu se-apuce asta la povestit. Adica, eu sper sa dureze putin.

MIRZAC MARIAN: Da ...

CHITOIU LAURA: Pai da de asta vreau sa-ti zic, sa sti si tu. Eu ajung pe la noua jumate, dar, daca e, sa sti si tu ca am nevoie de-o sala.

MIRZAC MARIAN: Ma ocup eu maine Laura, cand ajung acolo, si ...

CHITOIU LAURA: Da? OK.

MIRZAC MARIAN: Crezi c-ar fi bine sa bag si eu capul p-acolo, pe la comisie? Nu cred.

CHITOIU LAURA: Pai, da. Pai de ce sa nu bagi, ce-are?

MIRZAC MARIAN: Pai nu ¬

CHITOIU LAURA: Ca vi sa saluti, doar nu ¬

MIRZAC MARIAN: Da, da, comisia ¬

CHITOIU LAURA: Pai vi sa saluti, ce ¬

MIRZAC MARIAN: Da.

CHITOIU LAURA: Hai ma ca, ti-am zis, e ...

MIRZAC MARIAN: Si intru si eu un pic p-acolo.

CHITOIU LAURA: Exact,

MIRZAC MARIAN: Da.

CHITOIU LAURA: Da,e una batuta-n cap, n-are ce intrebari sa puna, ca ea, pe juridic, ce intrebari sa puna?

MIRZAC MARIAN: Da. E nu, nu ...

CHITOIU LAURA: Asa, e¬.si ...

MIRZAC MARIAN: Si?

CHITOIU LAURA: Asta de la reclamatii, e una la vreo ...

MIRZAC MARIAN: Da.

CHITOIU LAURA: 50 de ani, nu, sunt ok, nu stiu. Nu ... sper sa nu fie agresiva, sti?

MIRZAC MARIAN: Deci e la zece, nu?

CHITOIU LAURA: La zece, la zece.

MIRZAC MARIAN: Hai, ca eu la noua o sa fiu p-acolo ...

CHITOIU LAURA: Mha.

MIRZAC MARIAN: Si ma ocup eu de sala.

CHITOIU LAURA: Si poti sa bagi capu, iti dai seama ...

MIRZAC MARIAN: Pai, ma duc si eu p-acolo sa ... na ...

CHITOIU LAURA: Mha, mha. Bine.

MIRZAC MARIAN: Am calitate oficiala, na.

Discutia dintre Marian Mirzac si Ina-Ana Crudu imediat dupa sustinerea interviului la ASF:

„MÎRZAC MARIAN: Da Ina.

CRUDU INA: Salutare.

MÎRZAC MARIAN: Bonjour. Ce faci, ai terminat?

CRUDU INA: Bine. Am terminat, da. Au fost super O.K. oamenii.

MÎRZAC MARIAN: Da, păi...

CRUDU INA: Da.

MÎRZAC MARIAN: Mhî... şi ai plecat?

CRUDU INA: Au făcut ce au fost...

MÎRZAC MARIAN: Sfătuiţi să facă.

CRUDU INA: Da. Am plecat, da... am întrebat cam când cred că obţin aprobarea şi au zis că nu ştiu data următorului consiliu să-mi zică.

MÎRZAC MARIAN: Mhî... Păi încerc io s-o bag astăzi...

CRUDU INA: Da?

MÎRZAC MARIAN: Că avem azi şedinţă, da.

CRUDU INA: A... super.

MÎRZAC MARIAN: Şi mă duc să modific ordinea de zi, ca s-o pun azi.

CRUDU INA: Mhî... Bun.

MÎRZAC MARIAN: Ca s-o ai mâine, mhî...

CRUDU INA: Săru' mâna. Mersi.

MÎRZAC MARIAN: Hai. N-ai de ce.

CRUDU INA: Te pup.

MÎRZAC MARIAN: Hai... baftă.

CRUDU INA: Merci, merci.

MÎRZAC MARIAN: Să duci drapelul în continuare.

CRUDU INA: (râde) Greu, după tine.

MÎRZAC MARIAN: Hai, lasă.

CRUDU INA: Hai... te pup.

MÎRZAC MARIAN: Hai, te pup şi eu. Pa, pa. Pa, pa.

CRUDU INA: Pa.”