Carpatica Asig si-a majorat subscrierile cu peste 30% in primul trimestru din acest an, fata de aceeasi perioada din 2013, totalul acestora fiind de peste 164 milioane lei, a anuntat marti asiguratorul. Procentul de majorare a primelor brute subscrise este mai mare decat cresterea de peste 22% a daunelor achitate. Valoarea absoluta a despagubirilor platite de companie este de aproape 94 milioane lei, in intervalul analizat.

Ina Crudu, directorul general al Carpatica AsigurariFoto: Hotnews

Cu exceptia produselor Property, toate liniile de business au inregistrat cresteri semnificative.

  • "Recordul de crestere il detine CASCO, la care subscrierile s-au dublat, fiind de peste 6,4 milioane lei, in primele trei luni ale anului. Cresteri considerabile avem si pe segmentul non-auto, la raspunderi civile si profesionale (44,88%), accidente (38,71%) si asigurari medicale de calatorie (32,43%). Pentru restul produselor facultative non-auto, cu exceptia Property, avem o crestere de peste 75% a primelor subscrise, fata de anul trecut", a explicat Ina Crudu, directorul Carpatica Asig.

Numarul politelor emise este de 522.542, in perioada analizata. In trim. I 2014 compania a semnat contracte cu clienti importanti.

  • "Le mentionez pe cele cu FISE Electrica Serv, Romgaz, Atlassib, Arabesque, Volvo Financial Services, Unicredit Leasing sau Volksbank Leasing. Faptul ca avem in portofoliu aceste firme serioase, din zone variate de business, unele strategice,  ne da incredere si arata ca ofertele noastre sunt personalizate conform cu nevoile marilor clienti, deci cu cerintele pietei", precizeaza directorul de vanzari, Catalin Ciripan.  

Potrivit informatiilor asiguratorului, volumul politelor a inregistrat o usoara diminuare de 4.69% la RCA, ca urmare a politicii firmei, de dezvoltare a subscrierilor pe produse non-RCA.

Implementarea de noi produse de asigurare in portofoliul companiei a dus la dezvoltarea vanzarilor de polite de raspundere civila sau CASCO si la o crestere semnificativa pentru alte tipuri de asigurari. De asemenea, pe segmentul Property, diminuarea cu 7,98% a politelor emise are drept cauza scaderea generala a pietei asigurarilor de locuinta, sustine compania.

In primul trimestru din acest an, Carpatica Asig a achitat daune in valoare de aproape 94 milioane lei, mai mult cu 22,16%, fata de aceeasi perioada a anului anterior. Cresterea valorii daunelor platite este naturala, ca urmare a progresului subscrierilor. Procentul de majorare a despagubirilor achitate este insa sub cel de crestere a subscrierilor.

Amintim faptul ca patronul si conducerea Carpatica Asigurari sunt anchetati de catre procurorii DNA pentru fapte de coruptie.

Procurorii DNA - Sectia de combatere a coruptiei au dispus in 25 aprilie 2014trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, in dosarul Carpatica - ASF a omului de afaceri Ilie Carabulea, care controleaza Carpatica Asigurari, a lui Mirzac Marian, fost membru ASF, si a lui Dan Radu Rusanu, fost presedinte ASF.

De asemenea, s-a dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate a altor noua persoane printre care Laura Chitoiu, sotia fostului Ministru de Finante, Daniel Chitoiu, Radu Mustatea, membru in Consiliul de Administratie al Carpatica Asigurari, Corneliu Moldoveanu, care in prezent este vicepresedinte ASF si a Inei Crudu, actualul director general al Carpatica Asigurari.