KPMG a demarat a doua majorare de capital pentru 425 milioane lei la Astra Asigurari, operatiune adresata acționarilor actuali și investitorilor strategici

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Miercuri, 18 martie 2015, 19:44 Economie | Asigurari


KPMG Advisory, administratorul Special al Astra Asigurari, a emis miercuri o noua decizie de majorare a capitalului social al asiguratorului pentru suma de aproximativ 425 milioane lei. Conform deciziei, operatiunea de majorare a capitalului social se va desfasura in trei etape, actiunile nou emise urmand sa fie oferite atat actionarilor existenti cat si unor investitori calificati, urmand ca actiunile nesubscrise in cadrul primelor doua etape sa fie oferite publicului. De asemenea, decizia prevede si posibilitatea tranzactionarii drepturilor de preferinta ale actionarilor existenti intr-o etapa premergatoare inceperii perioadei de subscriere.  

 • "In urma finalizarii procedurilor de inregistrare a primei operatiuni de majorare a capitalului social cu suma de aproximativ de 65 milioane lei subscrisa de actionarii existenti, am decis demararea celei de-a doua operatiuni de majorare a capitalului prevazuta de planul de redresare aprobat, pentru o suma ce va completa aportul din prima etapa pana la plafonul de 490 milioane lei stabilit conform Hotararii AGEA din 12 mai 2014", au declarat reprezentantii KPMG Advisory.

Confom oficialilor KPMG, "aceasta operatiune de majorare a capitalului social va fi adresata atat actionarilor existenti cat si altor investitori strategici si institutionali, si va fi derulata in conformitate cu legislatia pietei de capital, in baza unui prospect de emisiune ce va detalia si conditiile privind subscrierea si plata actiunilor, precum si eventualele conditii pentru incheierea cu succes a operatiunii. Ne aflam in consultari permanente cu Autoritatea de Supraveghere Financiara pentru a asigura derularea acestei operatiuni in conditii optime pentru atragerea de investitori si in conformitate cu legislatia aplicabila".

Planul de redresare al ASTRA intocmit de KPMG Advisory SRL in calitate de Administrator Special a fost aprobat de ASF in data de 7 aprilie 2014 si prevedea ca masura principala pentru restabilirea indicatorilor de prudentialitate majorarea capitalului social cu o suma de pana la 490 milioane lei pe o perioada estimata initial la aproximativ un an. Aceasta masura este in curs de implementare de catre Administratorul Special, urmand sa se finalizeze odata cu incheierea perioadei de subscriere pentru cea de-a doua operatiune de majorare a capitalului social cu suma de 425 milioane lei demarata astazi.  

In prezent, societatea se afla in proces de elaborare si auditare a situatiilor financiare pentru data de 31 decembrie 2014, ultimele informatii financiare disponibile fiind cele la 30 septembrie 2014, publicate pe site-ul societatii. Totodata, ASTRA face parte din esantionul reprezentativ de societati de asigurare incluse in proiectul lansat de ASF de evaluare independenta a societatilor de asigurari din Romania, care vizeaza evaluarea activelor si pasivelor societatilor participante si efectuarea unui test de stres in sectorul asigurarilor din Romania si care este programat a se incheia pana la 30 iunie 2015.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1724 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Frectie la picior de ...lemn! (Miercuri, 18 martie 2015, 19:57)

  Iulia [anonim]

  Ceea ce este evident impachetam in poleiala si mai punem si fundita!
  Oricate mecanisme veti folosi, vor fi dincolo de evidenta unui faliment tocmai pentru ca aceasta societate de asigurari are mai multe datorii decat active. Nu mai vorbesc de potential de afaceri!
  KPMG nu face altceva decat sa ,,impacheteze'' o decizie a ASF in poleiala docta si profesionala, dar nu vede si simte ca, prin fiecare pas pe care il face, calca pe gunoi, pe mizerie, pe ceea ce va mirosi pestilential in piata de asigurari.
  Bine, e ca voi acum...maine vom vedea, dar cei care vor pierde sunt si vor fi asiguratii/pagubitii.
  ASF sa traiasca si.... numai noi sa nu murim!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by