Omniasig VIG a anuntat miercuri ca a achitat o despagubire in valoare de putin peste 1,6 milioane euro pentru a acoperi daunele cauzate de incendiul izbucnit pe 22 decembrie 2015, la hotelul Posada, situat pe malul barajului Vidraru, din judetul Arges. Potrivit datelor oficiale ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, incendiul a fost provocat de un cos de fum. Cateva scantei din cazan au patruns in interiorul cosului de fum si au aprins funinginea existenta acolo. Flacarile au cuprins o suprafata mare din cladirea asigurata, provocand avarii atat acoperisului constructiei, cat si etajelor inferioare.

Top 5 despagubiri proprietatiFoto: Omniasig VIG

Despagubirea a fost acordata in baza politei de asigurare de incendiu si alte riscuri, pe care beneficiarul o avea incheiata la aceasta firma de asigurari.

Pe langa aceasta suma deja achitata, dupa depunerea la dosar a tuturor facturilor aferente reparatiilor, asiguratorul spune ca se va mai achita inca o transa de cca. 145.000 euro.

Omniasig VIG a platit anul trecut despagubiri totale de 539,11 milioane lei, fiind asiguratorul cu cele mai mari despagubiri platite din piata. Inundatiile si incendiile au fost cele mai frecvente cauze de producere a daunelor. Cea mai mare suma, de 2,67 milioane lei, a fost platita in urma unei calamitati naturale care a provocat inundarea a 6 microcentrale. Pe RCA, cea mai mare despagubire, in valoare de 1,71 milioane lei, a fost platita in cazul unui accident auto in urma caruia cei doi pasageri au suferit grave vatamari corporale.

Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) a inregistrat in primele trei luni din acest an, pe piata din Romania, unde detine Omniasig, Asirom si BCR Asigurari de Viata, venituri din prime brute subscrise in valoare de 142,3 milioane euro, in crestere cu 41,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pe de alta parte, profitul inainte de impozitare a scazut cu 18,1% pana la 1,5 milioane euro. La aceeasi data, rata neta combinata era de 102,8%, indicator care arata ca austriecii pierd in continuare bani din activitatea de asigurari din Romania.