Millenium Insurance Broker (MIB) și Globasig Broker, doi brokeri din piața locală de asigurări, au anunțat joi fuziunea resurselor, echipelor și portofoliilor pentru a deveni mai puternici pe segmentul asigurărilor facultative. Ștefan Prigoreanu, directorul general al MIB, spune că următorul obiectiv, după unificarea celor două echipe, este listarea pe piața alternativă AeRO, de la Bursa de Valori București. Millenium Insurance Broker a ieșit anul trecut din top 10 brokeri în funcție de primele intermediate, după ce în 2016 s-a aflat pe locul 10 cu o cotă de piață de 2,14%.

Top brokeri in 2017 si 2016Foto: ASF

Potrivit comunicatului de presă, companiile Millenium Insurance Broker și Globasig Broker de Asigurare demarează fuziunea ’’de facto’’ prin alăturarea resurselor, echipelor, portofoliului de clienți și a managementului, cu mentiunea ca nu este fuziune ’’de jure’’, din punct de vedere al legislației societăților comerciale.

  • “Scopul nostru este să creăm unul dintre cei mai puternici brokeri români pe piața asigurărilor facultative, care va avea o viziune și o strategie clară pe acest segment. Ne dorim, de asemenea, să continuăm proiectele Start-Up Globasig și Begin with Globasig, dar să și demarăm alte proiecte îndrăznețe, dedicate tinerilor și persoanelor fără experință în asigurări”, a declarat Antonio Babeti, fost director general Globasig Broker, actualmente Director Executiv si membru in CA al Millenium Insurance Broker.

Operațiunile reunite ale celor două companii se vor derula sub denumirea Millenium Insurance Broker (MIB) SA. Compania va fi condusă de un Consiliu de Administrație format din:

  • Ștefan Prigoreanu - CEO MIB și vicepreședinte și membru fondator al Patronatului Român al Brokerilor de Asigurare din România (PRBAR), cu o experiență de peste 20 de ani în asigurări;
  • Antonio Babeti – fost director general Globasig Broker, membru fondator PRBAR și vicepreședinte PRBAR Academy, cu o experiență de 18 ani în asigurări, și
  • Alin Angheluță, PhD, Profesor de Marketing și Decan al Facultății Bucharest Business School din cadrul Academiei de Studii Economice București.

Millenium Insurance Broker (MIB) este o companie cu un istoric de peste 20 de ani în piața brokerajului de asigurări din România. Compania este unul dintre membrii fondatori ai Patronatului Român al Brokerilor de Asigurare și este membru în Asociația Română de Franciză. Conform datelor ASF, Millenium Insurance Broker (MIB) se afla în 2016 pe locul 10 în topul brokerilor care au intermediat cele mai multe prime de asigurare.

Globasig Broker de Asigurare-Reasigurare este o companie înființată în anul 2002 și este unul dintre membrii fondatori ai Patronatului Român al Bokerilor de Asigurare.