Safety Broker, cel mai mare broker de asigurări din țară, a primit miercuri, 4 martie, avizul Autorității de Supraveghere Financiară pentru crearea de produse de asigurare în asociere cu asigurătorii, fiind primul broker din România care primeşte aviz favorabil. Potrivit informațiilor Safety Broker, transmise HotNews.ro, primele produse vor fi lansate împreună cu Asirom VIG. Unul dintre acestea, va permite consumatorului de asigurări să-şi emită singur poliţa CASCO pentru o perioadă asigurată de un an, efectuând totodată plata on-line.

Top 10 brokeri in asigurariFoto: ASF
  • "Primele proiecte vor fi realizate în calitate de creator de produse în asociere cu asigurătorii: CASCO - pay as you drive (în parteneriat cu Asirom VIG) şi Home Assistance.
  • Produsul CASCO pay as you drive este destinat posesorilor de vehicule cu utilizare ocazională. Acest produs susţinut de AI &IoT (Artificial Inteligence & Internet of Things) permite consumatorului de asigurări să-şi emită singur poliţa pentru o perioadă asigurată de un an (acoperire pentru FLEXA, fenomene atmosferice, catastrofe naturale şi furt) . În cazul în care pleacă în concediu îşi activează singur poliţa şi pentru riscurile de ciocniri, loviri, izbiri pentru perioada dorita efectuând totodată plata on-line.
  • Home Assistance va fi un produs de asigurare (sau parte a unui produs de asigurare) al carui rol este atat de oferi suport consumatorului de asigurari in caz de avarii ale locuintei sau defectiuni la instalatiile casnice (siguranta & confort) cat si de a limita eventualele pierderi ca urmare a evenimentelor nedorite mentionate anterior.", potrivit unui comunicat Safety Broker remis joi HotNews.ro.

Compania de brokeraj în asigurări a intermediat în anul 2019 prime de asigurare în valoare de 112 milioane euro, cu 10,02% mai mult decât în 2018. Din totalul subscrierilor realizate în 2019, cele mai mari creşteri le-au avut următoarele tipuri de asigurări: Garanții și CAR - 53%, Asigurări de Sănatate – 40%, Property - 17.2% şi Casco - 12,6%.

AGA Safety Broker, întrunită în cursul lunii ianuarie 2020, a aprobat majorarea capitalului social al companiei pana la nivelul de 1.500.000 lei, cu scopul de a permite dezvoltarea companiei in directia crearii de produse de asigurare personalizate si adresate consumatorului roman de asigurari.

Structura acționariatului Safety Broker va deveni, dupa aprobarea majorarii de capital de catre Consiliul ASF: 85% Safety Credit, 15% Robert Niță.