NN Group a anunțat vineri că Anna Grzelonska, în prezent director general al NN Asigurări de Viaţă, va fi numită Chief Executive Officer al NN în Turcia începând cu 1 decembrie 2020, mandatul său urmând să fie aprobat de autoritatea de reglementare din Turcia. Ca urmare a acestei numiri, Gerke Witteveen, în prezent Chief Financial Officer al NN Asigurări de Viaţă, va prelua mandatul de CEO interimar al companiei în România, începând cu 1 octombrie 2020.

Anna Grzelonska, NNFoto: NN Asigurari de Viata

Anna Grzelonska s-a alăturat echipei Nationale-Nederlanden din Polonia în 2008, ca director al ariei de Marketing și Comunicare, și a deținut de atunci mai multe roluri de management în companie. În 2010, Anna a fost numită Chief Marketing Officer și membru în echipa de board a Nationale-Nederlanden din Polonia. În 2014, a fost numită Chief Operating & Information Officer al Nationale-Nederlanden Polonia.

Din 2017, Anna Grzelonska a preluat rolul de Chief Executive Officer al NN Romania și a coordonat echipa de management locală cu misiunea de a consolida prezența de succes a companiei pe piața de asigurări din România.

NN Asigurări de Viață este lider pe segmentul asigurărilor de viață în România, cu o cotă de piață de 34,49% din totalul veniturilor înregistrate din primele brute subscrise în acest sector în primul semestru din acest an.

Primele brute subscrise de către societățile de asigurări pentru activitatea de asigurări de viață au înregistrat în trimestrul I 2020 o valoare de 616.612.291 lei, în creștere cu 7,2% comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent, conform datelor ASF.