Călin Matei, un director cu peste 20 de ani de experiență în industria asigurărilor, va prelua, începând din luna iunie 2023, conducerea Groupama, cel mai mare asigurător din România și lider pe RCA după falimentul demarat la Euroins, a anunțat miercuri asigurătorul.

Calin Matei, CEO GroupamaFoto: Groupama

Călin Matei a deținut din 2011 până în prezent funcția de director general adjunct în cadrul Groupama. Acesta preia funcția de director general de la François Coste, care va rămâne în continuare membru în Consiliul de Administrație al Groupama și va prelua un nou rol în cadrul Grupului Groupama.

  • „Rămânem în continuare concentrați pe strategia noastră, aceea de a fi preferați și profitabili, pe dezvoltarea durabilă și sustenabilă, pe oferirea de servicii și produse de calitate, la un preț corect și, poate cel mai important, continuăm să gândim deopotrivă pe termen scurt, mediu și lung, punând mereu pe plan principal responsabilitatea pe care o avem față de clienții, partenerii, echipa noastră și societate”, a declarat Călin Matei, CEO Groupama.

Cu o experiență de peste 20 de ani în industria asigurărilor, Călin Matei a coordonat multiple divizii din cadrul Groupama, printre care divizia Tehnic Non Viață, departamentul Subscriere Asigurări Agricole, direcția Tarifare și Dezvoltare Produse, divizia Tehnic Viață, departamentul Asigurări de Sănătate și direcția Parteneriate Strategice Bancassurance.

Și-a început cariera în asigurări, după absolvirea Facultății de Cibernetică, Statistică și Matematică Economică din ASE.

Groupama se situa pe primul loc în piața de asigurări din România la finalul primelor 9 luni ale anului trecut, cu o cotă de 17,94%, iar după insolvența declarată la Euroins, în luna martie din acest an, a trecut pe primul loc și în piața RCA.

Compania furnizează servicii de asigurări către peste 1 milion de clienţi individuali şi peste 80.000 de companii.

Grupul francez Groupama are 32.600 de angajați și peste 13 milioane de clienți la nivel mondial.