​Prețurile RCA vor rămâne plafonate și după data de 10 octombrie 2023, un act normativ în acest sens urmând a intra rapid pe ordinea de zi a unei ședințe de Guvern viitoare, a declarat joi Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului.

Accident auto in BucurestiFoto: Inquam Photos / Eduard Vînătoru
  • „Va exista o prelungire. Este un act normativ care astăzi a fost în primă lectură și va intra rapid pe ordinea de zi a unei viitoare ședinte de guvern, astfel încât să se adopte acest act normativ până la depășirea pragului de expirare.”, a declarat joi Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

De ce este important să știm ce se întâmplă cu prețurile RCA după 10 octombrie?

Dacă te numeri printre șoferii a căror asigurare RCA la mașină ar trebui reînnoită luna viitoare ar trebui să știi dacă după 10 octombrie se va prelungi sau nu plafonarea prețurilor RCA decisă de Guvernul Ciucă în contextul falimentului Euroins.

Informația este importantă inclusiv pentru cei peste 1,6 milioane de șoferi care au încă mașinile asigurate la Euroins, asigurări ale căror valabilitate a fost prelungită de Guvern până la 8 decembrie.

Asta deoarece brokerii din industrie se așteaptă la creșterea prețurilor după ce expiră plafonarea impusă de stat.

Și nu doar ei. Chiar ASF motivează proiectul de HG de prelungire a prețurilor RCA până la sfârșitul acestui an prin nevoia de a elimina posibilul impact negativ al creșterii prețurilor.

Sigur că nimeni nu poate băga mâna în foc în privința prețurilor pe care le vor practica asigurătorii RCA după ce statul va renunța la măsura plafonării, însă cele mai multe semnale sunt că ar putea fi creșteri.