Compania de asigurari Asirom, detinuta de Vienna Insurance Group (VIG), si-a propus sa obtina in acest an un proft de sapte milioane euro si sa-si sporeasca nivelul primelor brute subscrise cu 30%, a anuntat, joi, directorul general al societatii, Boris Schneider, citat de NewsIn. In 2007, Asirom a avut pierderi de 31,8 milioane lei.

Anul trecut, Asirom a inregistrat un volum al primelor brute de 180 milioane euro. Potrivit declaratiilor lui Schneider, Asirom a investit aproape un milion de euro in schimbarea imaginii, dupa preluarea de catre VIG. Campania de schimbare a imaginii Asirom, care va dura doua luni, va fi implementata de agentia de publicitate LMA International.

Vienna Insurance Group mai controleaza in mod direct in Romania companiile Omniasig, unde detine 97,78% din actiuni, si Unita, cu 99,99% din titlurile societatii si, indirect, Omniasig Asigurari de Viata si Agras. Omniasig Asigurari de Viata este controlata, printr-o detinere de 50%, de Omniasig, iar Unita detine la Agras o participatie majoritara de 75,7%.

De asemenea, la sfarsitul lunii martie, Grupul Erste si-a vandut operatiunile de asigurari, inclusiv cele detinute pe piata din Romania, catre Vienna Insurance (VIG), pentru 1,44 miliarde euro. In urma acestei tranzactii, in Romania, VIG va dobandi participatii majoritare in cadrul BCR Asigurari de Viata si BCR Asigurari, de la Banca Comerciala Romana (BCR). Finalizarea tranzactiei este asteptata pentru trimestrul trei al acestui an.