Temerile in randul investitorilor ca expunerea mare pe care o are American International Group Inc's (AIG) pe piata creditelor ipotecare ar putea genera noi pierderi, a facut ca asiguratorul sa-si piarda pozitia de lider mondial in industria asigurarilor, in functie de valoarea de piata, transmite Reuters. Actiunile companiei AIG au scazut cu mai mult de 70% in ultimul an, valoarea de piata ajungand in prezent la circa 47 miliarde dolari fata de circa 175 miliarde dolari cu un an in urma, fiind astfel depasita de AXA, a carei valoare de piata a ajuns la circa 65 miliarde dolari.

AIG a inceput saptamana cu o valoare de piata de 60 miliarde dolari, cifra care s-a erodat pana la circa 47 miliarde dolari in prezent. Compania care vinde asigurari catre 74 milioane de clienti, avand operatiuni in peste 130 de tari si regiuni a suferit in ultimele trei trimestre o reducere a activelor de peste 25 miliarde dolari ca urmare a crizei de pe piata creditelor.

Temerile investitorilor au fost alimentate si de faptul ca in aceasta saptamana, Lehman Brothers, a patra mare banca de investitii din Statele Unite, a raportat pierderi de aproape patru miliarde dolari, pe fondul deprecierii valorii activelor cu inca 5,6 miliarde dolari, dovada ca pierderile din ipoteci afectează în continuare companiile de pe Wall Street.