Impactul crizei internationale se va simti in special asupra pietei romanesti de asigurari cu componenta investitionala "unit-linked" si mai putin asupra pietei de asigurari generale, pentru ca unii clienti isi rascumpara politele, a declarat vineri Klaus Junker, presedintele Consiliului de Administratie al Allianz-Tiriac Asigurari, citat de NewsIn. Asiguratorul tinteste pentru acest an pe piata din Romania afaceri de circa 440 milioane euro si un profit de peste 10 milioane euro.

"Cel mai mare impact se va resimti asupra pietei de asigurari cu componenta investitionala, deoarece o parte dintre clienti aleg sa isi rascumpere politele de asigurare inainte de maturitate, cu riscul de a pierde o parte din bani. Un alt impact va fi acela ca nu se vor mai vinde astfel de polite", a mentionat Junker.

El a aratat ca acestea nu sunt cele mai bune solutii pe care le pot alege asiguratii, de a rascumpara politele atunci cand ele se afla la pragul de jos.

"Nu este bine sa fugim din piata atunci cand preturile sunt jos si sa intram atunci cand acestea sunt la putere maxima. Trebuie sa profitam de faptul ca trenul se afla in statie si sa il prindem", a precizat Junker, citat de NewsIn.

Potrivit declaratiilor directorului general al companiei, Cristian Constantinescu, Allianz-Tiriac Asigurari tinteste pentru acest an o valoare a primelor brute subscrise de circa 440 milioane euro, in crestere cu circa 19% fata de cele din 2007 si un profit de peste 10 milioane euro.

Anul trecut, Allianz-Tiriac Asigurari a afisat prime brute subscrise de 371 milioane euro, in crestere cu 17% fata de anul anterior, si un profit net de 31,89 milioane lei (9,5 milioane euro) fata de 31,12 milioane lei (8,8 milioane euro) in 2006.

Conform datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor din Romania (CSA), dupa prima jumatate a acestui an, topul primelor 10 societati in functie de primele brute subscrise cumulat din asigurari generale si de viata este dominat de Allianz-Tiriac, a carei cota de piata a ajuns la 15,8%. In prima jumatate a acestui an, valoarea primelor brute subscrise in primele sase luni ale acestui an a depasit 4,42 miliarde lei, in crestere cu 22,32% fata de aceeasi perioada din 2007.