Vienna Insurance Group (VIG) a inregistrat o crestere a primelor brute subscrise cu 34% in primele noua luni ale acestui an pe piata din Romania, cea mai mare crestere, cu 46%, fiind inregistrata de afacerile Omniasig, care au ajuns la 263 milioane euro, a anuntat joi grupul, potrivit NewsIn.

"Au avut o evolutie buna in special societatile Omniasig (Omniasig si Omniasig Asigurari de Viata n.r), cu prime brute subscrise de 956,81 milioane de lei (circa 263 milioane de euro), ceea ce inseamna o crestere de peste 46% in primele trei trimestre din 2008", in standarde romanesti de contabilitate, se arata in raport.

In al treilea trimestru din acest an, VIG a inregistrat o crestere de 25% pe piata romaneasca, mai arata datele grupului. Prin preluarea societatii de asigurari Asirom, Vienna Insurance Group si-a sporit afacerile pe piata din Romania cu mai mult de o treime, apreciaza raportul.

Societatea de asigurari Asirom Vienna Insurance Group a afisat prime subscrise de 573,85 milioane de lei (circa 157,74 milioane de euro) in primele noua luni ale acestui an, in crestere cu 21% fata de acelasi interval din 2007.

Asigurarile auto (RCA si Casco) ale VIG pe piata romaneasca sunt importante pentru grup, in conditiile in care trei sferturi din primele incasate de VIG provin din acest tip de asigurari, se mai spune in raport.

VIG este prezent pe piata din Romania prin companiile Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata si Asirom. In urma unei intelegeri cu conationalii de la Erste Bank, Vienna Insurance Group a preluat si afacerile de asigurari ale bancii austriece, inclusiv pe cele de pe piata romaneasca. Astfel, VIG a preluat participatiile majoritare in cadrul BCR Asigurari de Viata si BCR Asigurari de la Banca Comerciala Romana (BCR), subsidiara romaneasca a Erste Bank.