Grupul financiar Eureko va vinde pensii private obligatorii si facultative prin intermediul retelei bancare a GarantiBank, care detine 50 de agentii in Romania, gratie unui parteneriat anuntat joi printr-un comunicat comun de catre cele doua institutii financiare.

In cadrul acestui parteneriat, GarantiBank urmeaza sa primeasca avizarea CSSPP (Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private) ca agent de marketing. Ulterior, GarantiBank va distribui prin reteaua proprie de agentii pensii private obligatorii si facultative administrate de Eureko.

“Eureko si GarantiBank au deja o intensa relatie de colaborare in Turcia, iar aceasta initiativa reprezinta o evolutie fireasca a acestui parteneriat", a declarat Shaun Russell, director comercial al Eureko in Romania.

GarantiBank este sucursala din Romania a GarantiBank International N.V., cu sediul in Amsterdam, detinuta integral de Garanti Turcia, cea mai mare banca privata din Turcia. In Romania, GarantiBank detine 50 de agentii, dintre care 20 in Bucuresti.

Grupul financiar olandez Eureko, prezent pe piata romaneasca cu afaceri de asigurari si pensii, a afisat pentru primul semestru un profit net de 115 milioane euro, in scadere cu 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit NewsIn. In Romania, grupul Eureko este prezent prin Eureko Asigurari si Eureko - Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.