Ajutați la reconstrucția unei clinici din Ucraina jucând „Fortnite” - aceasta este inițiativa lansată de platforma de strângere de fonduri a guvernului ucrainean UNITED24, de colectivul „Stand with Ukraine” și de Havas Play, divizia de jocuri video a grupului francez de publicitate, potrivit AFP.

Jucand FortniteFoto: Jjfarq, Dreamstime.com

Începând de miercuri, #TheDonationMap permite jucătorilor să viziteze o hartă creată special pentru această ocazie, numită „insulă” în joc, care recreează Maidan, o piață din centrul Kievului.

Fondurile strânse prin conexiunile jucătorilor vor fi apoi folosite pentru a reconstrui o clinică în Nikolaiev, un oraș mare din sudul Ucrainei.

Potrivit cifrelor inițiale furnizate de Havas, #TheDonationMap a atras peste 3.000 de jucători în 24 de ore.

Jocul online extrem de popular al gigantului american Epic Games permite fanilor să își creeze propriile spații și apoi să invite alți jucători să se conecteze la ele. Din martie 2023, acesta plătește creatorii de succes prin intermediul unui program de monetizare, redistribuind o parte din banii strânși în joc prin vânzarea de costume.

Cu cât sunt mai mulți jucători pe o hartă și cu cât petrec mai mult timp acolo, cu atât mai mare este remunerația. Potrivit cifrelor publicate în luna mai de Epic Games, aceste plăți variază între 100 de dolari și 10 milioane de dolari pe an pentru cei câțiva dintre cei mai populari creatori.

Multe studiouri de jocuri video au strâns fonduri pentru asociații umanitare la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, de exemplu prin donarea profiturilor obținute din vânzările lor.

La rândul său, #TheDonationMap susține că este prima inițiativă care oferă jucătorilor posibilitatea de a contribui fără a plăti vreun ban.

În 2022, Epic Games s-a angajat, de asemenea, să doneze 144 de milioane de dolari pentru ajutor umanitar în Ucraina, adică toate profiturile obținute din Fortnite timp de două săptămâni.

foto: Dreamstime