​Compania mixta infiintata de Deutsche Telekom si France Telecom pentru a gestiona in comun activitatile de achizitie de echipamente de telecomunicatii se numeste BUYIN, a primit avizele autoritatilor anti-trust si isi va incepe operatiunile luni, au anuntat intr-un comunicat comun cei doi operatori. Prin infiintarea acestei companii care va avea unitati operationale atat in Germania cat si in Franta, cele doua grupuri vizeaza obtinerea unor economii de 1,3 miliarde euro dupa trei ani de la punerea in aplicare.

Colaborare intre France Telecom si DTFoto: Hotnews

Compania BUYIN, detinuta in procente egale de DT si FT, va fi condusa de Volker Pyrtek (52 de ani), care anterior a fost director de achizitii publice in cadrul Deutsche Telekom. Noua companie are doua unitati operationale, una la Paris si alta la Bonn si ambele vor avea in componenta angajati ai ambelor companii care se ocupa in prezent de partea de achizitii de echipamente pentru clienti, retea, servicii si infrastructura IT. Aproximativ 250 de angajati vor munci in cele doua centre.

Decizia celor doua grupuri de comunicatii electronice de a avea o politica comuna de achizitii de echipamente si infrastructura IT a fost facuta in luna aprilie din acest an. In urmatorii trei ani, masura ar urma sa genereze economii de circa 400 de milioane de euro pentru Deutsche Telekom si de circa 900 de milioane de euro pentru France Telecom.