Apple a vandut patru milioane de telefoane iPhone 4S in trei zile de la lansare, numar care contrazice multe dintre estimarile pesimiste care au aparut dupa lansarea din 4 octombrie. In plus, circa 25 de milioane de posesori de iPhone si-au instalat cea mai noua versiune iOS, noteaza Reuters. Si magazinele online romanesti primesc acum precomenzi pentru iPhone, preturile fiind intre aproximativ 3.100 si 4.100 lei, in functie de capacitatea de stocare.

iPhone 4S a stabilit un nou record vanzariFoto: Reuters

Dupa lansarea din 4 octombrie multi au spus ca noul iPhone este o dezamagire fiindca nu s-a schimbat nimic la partea de design si per total modificarile au fost putine, cu exceptia procesorului, a camerei foto/video si a aplicatiei de comenzi vocale Siri.

Totusi, Apple a primit un milion de precomenzi in prima zi de vanzare si acum a anuntat ca a vandut patru milioane de exemplare in primele trei zile, cifre care arata ca iPhone 4S este un succes comercial, cel putin pana acum. Vanzarile au fost ajutate si de aplicatia de comenzi vocale Siri care a fost foarte bine primita si a generat cronici favorabile.

De vineri noul iPhone se vinde pe pietele mari: SUA, Franta, Japonia, Germania, Australia, Canada si Marea Britanie. In 28 octombrie numarul de tari va ajunge la 22, iar pana la final de an va fi de peste 70.

Apple a mai anuntat ca peste 25 de milioane de posesori de iPhone si-au instalat noua versiune iOS 5 in cinci zile de la prezentare, iar 20 de milioane au instalat iCloud.

In Europa preturile la iPhone 4S incep de la 199 de euro (pentru varianta cu 16GB spatiu de stocare) impreuna cu abonament pe doi ani, arata datele Orange Franta.

Datele Apple arata ca preturile fara un contract cu un operator de telefonie ("la liber") pentru noul iPhone 4S sunt de 629 euro (varianta de 16 GB) si 739 euro (varianta de 32 GB) in Franta si Germania, in timp ce in Marea Britanie iPhone 4S varianta de 16 GB costa 499 de lire sterline, cea de 32 GB costa 599 de lire, iar varianta de 64 de GB costa 699 de lire.

Magazinul online eMag primeste precomenzi pentru noul iPhone care costa 3.499 lei in versiunea cu 32 GB si carcasa de culoare neagra. PC Fun primeste comenzi pentru iPhone 4S alb, 16 GB, cu pretul de 3.100 lei iar versiunea de 64 GB costa 4.100 lei la shopit.ro.