INS: Romanii sunt obligati sa prezinte recenzorilor CNP-ul la recensamant, in caz contrar riscand o amenda intre 1500 lei si 4500 de lei

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Marţi, 25 octombrie 2011, 18:24 Economie | Telecom


Colectarea CNP-ului
Foto: Recensamantromania.ro
 documente
(25 Oct 2011) PDF, 240KB
Institutul National de Statistica (INS) a subliniat din nou marti, 25 octombrie, ca exista o baza legala pentru colectarea Codului Numeric Personal (CNP-ul) la recensamant si ca romanii au obligatia de a prezenta aceste date catre recenzori. Conform legii, sustine INS, CNP-ul este o informatie obligatorie in programul de inregistrare si 'refuzul furnizarii personalului de recensamant a informatiilor prevazute in programul de inregistrare sau furnizarea de date eronate sau incomplete' este contraventie, care se sanctioneaza cu amenda intre 1.500 lei si 4.500 lei. Motivul acestor noi precizari este ca "in mass-media au continuat sa apara interpretari distorsionate privind acest subiect", mai spune INS.

 • "Avand in vedere ca, in ciuda clarificarilor si precizarilor privind Baza legala si motivarea colectarii in cadrul capitolului de identificare a codului numeric personal, in mass-media au continuat sa apara interpretari distorsionate privind acest subiect, Institutul National de Statistica (INS) reitereaza faptul ca singura abordare corecta este cea prezentata in declaratiile noastre de presa din 21 si 24 octombrie 2011", se arata intr-un nou comunicat dat marti, 25 octombrie de catre INS.

Concret, dupa ce face o noua trecere in revista a legislatiei in baza careia se face colectarea CNP-ului in procesul de recensamant, Institutul National de Statistica face referire la un alt act normativ in care sunt prevazute si contraventiile - H.G. 1502/2009 privind organizarea si desfasurarea recensamantului populatiei si al locuintelor din Romania in anul 2011:

 • "articolul 21, alin. (1), lit. b din H.G. 1502/2009, cu modificarile si completarile ulterioare, stipuleaza ca 'refuzul furnizarii personalului de recensamant a informatiilor prevazute in programul de inregistrare sau furnizarea de date eronate sau incomplete' constituie contraventie. Conform art.18 din H.G. 922/2011, contraventiile prevazute la articolul 21, alin. (1), lit. b din H.G. 1502/2009, - se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 lei la 4.500 lei", se arata in argumentarea INS.

Institutia tine sa sublinieze si ca "programul de inregistrare (forma finala a instrumentarului de recensamant, continutul capitolelor din formularel) a fost aprobat in cadrul sedintei Comisiei Centrale pentru Recensamantul Populatiei si al Locuintelor, din data de 30.06.2011, care a avut loc la sediul Institutului National de Statistica, a carei Minuta a fost inregistrata la Ministerul Administratiei si Internelor" si ca:

"Toate subiectele cuprinse in formularele de recensamant sunt obligatorii, cu exceptia celor optionale: cele privind etnia, apartenenta religioasa, limba materna, precum si cele legate de dizabilitati - ultima sectiune din formularul P". (Vezi documentul atasat cu acest formular)

Precizarile INS au venit dupa ce sambata, 22 octombrie, Vladimir Alexandrescu, purtatorul de cuvant al institutului a fost citat de catre Mediafax cu urmatoarea declaratie:

 • "Nimeni nu este obligat sa-si spuna codul numeric personal la recensamant daca dintr-un motiv sau altul nu doreste sa o faca. Oricine poate si va fi recenzat chiar si in absenta acestui CNP, iar cei care refuza sa-l divulge recenzorului nu risca absolut nicio sanctiune", a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, Vladimir Alexandrescu.

Contactati marti, 25 octombrie, de catre HotNews.ro in legatura cu aceste declaratii, oficiali ai INS au precizat ca "declaratia de mai sus a fost gresit interpretata si ca prezentarea CNP este obligatorie".

"Exista obligativitatea prezentarii CNP, insa intelegem ca pot exista situatii in care posesorul actului de identitate l-a pierdut sau pot face dovada faptului ca nu dispun de acest act, caz in care recenzorii nu vor aplica amenzi, au precizat pentru HotNews.ro oficiali ai INS.

Mai mult, pe teren situatia pare sa fie alta. Mai multi cititori ne-au semnalat faptul ca exista recenzori care dau asigurari cetatenilor recenzati ca nu e neaparata nevoie sa isi precizeze CNP-ul. Acest comportament a fost confirmat si de un redactor HotNews.ro, care a primit vizita recenzorilor la data de 22.10.2011.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13937 vizualizari

 • +44 (44 voturi)    
  :) (Marţi, 25 octombrie 2011, 18:27)

  alex [anonim]

  Nu puteau avea loc aceste discutii sa zicem...cu o luna inainte de recensamant?
  • +31 (33 voturi)    
   De necrezut (Marţi, 25 octombrie 2011, 18:42)

   x [anonim] i-a raspuns lui alex

   Nici nu mai conteaza ca "e legal" sau nu.
   De necrezut este BILBIIALA autoritatilor, ceea ce e cel mai grav lucru.
   Si de aici pornesc relele Romaniei.
   Pe cind "un cap cazut"?
   • +27 (27 voturi)    
    ne hotaram si noi o data? (Marţi, 25 octombrie 2011, 19:06)

    DanDa [utilizator] i-a raspuns lui x

    aveti pe hotnews.ro un articol (http://www.hotnews.ro/stiri-esential-10494354-declararea-cnp-ului-recensamant-nu-este-obligatorie-inregistrarea-poate-face-fara-ins.htm) in care acelasi INS transmitea mesajul ca NU este obligatoriu furnizarea cnp.

    Acum vine acelasi INS si spune ca e obligatoriu. Si mai spune ca exista baza legala pentru asta!!!

    Ei bine, NU EXISTA baza legala pentru asta! Ca sa existe o obligatie legala trebuie ca intr-un articol de lege sa se spuna cu subiect si predicat care este obligatia. INS vine si face o serie de deductii prin care, intr-o logica foarte schioapa, deduce ca este obligatoriu sa dam acest cnp. Ei bine, NU!
    • +1 (7 voturi)    
     chiar ca e prea tarziu (Marţi, 25 octombrie 2011, 20:54)

     gg [anonim] i-a raspuns lui DanDa

     CNP-ul apare pe bonurile de masa pe care o persoana le distribuie prin toate magazinele. Daca ar vrea cineva sa colecteze CNP-uri cred ca ar fi foarte usor. Apoi le mai are si evidenta populatiei si probabil oricine le obtine cu o ciocolata. Mie mi se pare mai grav ca nu e obligatoriu. Daca cineva are o lista 50 de mii de CNP-uri in baza de date a evidentei populatiei si se duce la vot cu ele ? Probabil la un recensamant cu obligativitatea cnp-ului s-ar fi depistat imediat o frauda posibila de genul asta.
     • +5 (5 voturi)    
      completare (Marţi, 25 octombrie 2011, 21:31)

      gg [anonim] i-a raspuns lui gg

      voiam sa spun "daca cineva are 50 de mii de cnp-uri de persoane inexistente" in baza de date a evidentei populatiei, si se duce cu ele la vot
      • +5 (9 voturi)    
       Problema nu e asta (Marţi, 25 octombrie 2011, 22:11)

       gigi-din-calafat [anonim] i-a raspuns lui gg

       ... ci ca in chestionare apar intrebari care nu tin de statistica. V-a mai intrebat careva la un sondaj ( si alegerile ca si referendumul sunt tot sondaje) ce CNP aveti ? La recensamantul precedent v-a intrebat cineva de CNP ? Daca va intreaba de PIN-ul de la card e ok ? Problema e ca unele intrebari nu au rostul intr-un recensamant ba chiar aduc atingere grava "privacy'-ului. Seamana un pic a ancheta politieneasca.
       • +1 (7 voturi)    
        deci care e problema? (Miercuri, 26 octombrie 2011, 2:52)

        pehash [utilizator] i-a raspuns lui gigi-din-calafat

        care intrebare din recensamant seamana a ancheta politieneasca? daca primesti pensie de invaliditate, desi esti perfect sanatos e posibil sa ti se para ancheta cand te intreaba daca esti invalid. daca lucrezi la negru cu siguranta o sa te simti cu musca pe caciula.

        cnp-ul asigura eliminarea automata a inregistrarilor duble si permite 'curatarea' bazelor de date existente (gen decedati pe liste electorale).
        chiar credeti ca are nevoie pdl de cpnuri pt alegeri? scoate igas imediat cateva milioane de la evidenta populatiei.
        • 0 (2 voturi)    
         Eroare (Miercuri, 26 octombrie 2011, 10:10)

         Aaaa [anonim] i-a raspuns lui pehash

         Prietene, evidenta nasterilor si deceselor se gaseste la primarii. Nu tine! Se doreste identificarea persoanelor care nu se afla in tara, prin compararea bazelor de date, pt a frauda alegerile. Baconschi a promis un milion de voturi portocaliilor, sau multicolorilor, si iata ca au gasit o solutie!
         • +3 (3 voturi)    
          oroare (Miercuri, 26 octombrie 2011, 10:48)

          pehash [utilizator] i-a raspuns lui Aaaa

          nu suntem prieteni.
          evidenta nasterilor si deceselor se tine doar daca le declari, la fel ca recensamantul. cu atat mai putin stiu aia de la evidenta populatiei cine unde a migrat. eu mai am inca domiciliul pe buletin/pasaport in ro, dar realitatea e alta.
          baconschi nu are nevoie sa fure votul celor plecati. e suficient sa le dea sansa sa voteze... :)))
          • +1 (1 vot)    
           Cum ramane cu drepturile ? (Miercuri, 26 octombrie 2011, 16:37)

           constitutia [anonim] i-a raspuns lui pehash

           AI DREPTUL sa nu spui nimic, sa ai un avocat. Tot ceea ce spui va putea fi folosit impotriva ta.
       • -1 (3 voturi)    
        Se numesc socio demograficeq (Miercuri, 26 octombrie 2011, 7:35)

        Straistaru Eugen [utilizator] i-a raspuns lui gigi-din-calafat

        Date socio demografice, se pot folosi in cazuri exceptionale cand se pune la indoiala veridicitatea datelor, si in nici un caz aceste date nu sunt pasate la terte persoane /institutii
       • +2 (2 voturi)    
        INS (Miercuri, 26 octombrie 2011, 10:37)

        INS in postura ilegala [anonim] i-a raspuns lui gigi-din-calafat

        In nici-un caz Institutul national de Statistica nu are calitatea legala sa colecteze CNP -le cetatenilor atit timp cit statul are institutii in acest sens
       • 0 (0 voturi)    
        cand te duci (Miercuri, 26 octombrie 2011, 12:25)

        nahir [utilizator] i-a raspuns lui gigi-din-calafat

        la alegeri, esti obligat sa predai c.i. in schimbul stampilei de vot.
        cat timp stai tu in cabina si gandesti pe cine innobilezi cu titlul de parlamentar, membrul din comisie are timp destul sa-ti scrie cnp-ul in lista de alegatori.
     • 0 (2 voturi)    
      cenepeuri (Miercuri, 26 octombrie 2011, 10:02)

      Recenzatu [anonim] i-a raspuns lui gg

      CNP-urile noastre sunt cunoscute de autoritatile statului nedrept si corupt iar prin aceasta solicitare vor sa afle cati cetateni cu drept de vot sunt plecati din tara (cei care nu au gasiti de recenzori) pentru a-si actualiza banca de date care va fi fraudata la alegeri. Acest lucru poate fi aflat usor prin compararea datelor detinute de autoritati cu rezultatele recensamantului. Mai are cineva incredere in derbedeii care conduc aceasta tara?!
     • 0 (0 voturi)    
      Operator de date personale (Miercuri, 26 octombrie 2011, 11:20)

      adi [anonim] i-a raspuns lui gg

      Fiecare persoana juridica care proceseaza date personale este obligata (conf legii 677 /2001) sa se autorizeze ca si Operator de date personale si mai are o obligatie, ca pe fiecare formular sau document pe care sunt trecute datele personale sa specifice nr de inregistrare al Operatorului de date personale.
      Pe formularele de la INS nu exista aceasta inregistrare ca operator, cred ca nici nu este inregistrat la http://www.dataprotection.ro/
    • -1 (3 voturi)    
     Articolul este 12 (Miercuri, 26 octombrie 2011, 9:02)

     hsl [utilizator] i-a raspuns lui DanDa

     iar legea este OG nr. 36/2007.
     Deci esti obligat sa declari CNP-ul.
   • +10 (10 voturi)    
    prea tirziu acum (Marţi, 25 octombrie 2011, 19:16)

    outside_the_wall [utilizator] i-a raspuns lui x

    Cineva trebuie sa fie demis. Aud?
   • -1 (7 voturi)    
    pai ... (Marţi, 25 octombrie 2011, 22:20)

    Tudor Bugetar [anonim] i-a raspuns lui x

    cu o luna inainte de recensamant nu aparuse un idiot de la psd cu tembelismul "vor cnp-ul vostru ca sa va fure voturile"

    In schimb e condamnabila declaratia de sambata a purtatorului de cuvant al INSSE - probabil era beat.
   • +2 (2 voturi)    
    vezi aici: (Miercuri, 26 octombrie 2011, 9:05)

    radu [anonim] i-a raspuns lui x

    http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32011D0061:RO:HTML
  • -2 (2 voturi)    
   evident... (Marţi, 25 octombrie 2011, 22:48)

   dw [anonim] i-a raspuns lui alex

   ca NU!
   care mai era farmecul..
   o tara trista, plina de umor...
 • +21 (21 voturi)    
  mda (Marţi, 25 octombrie 2011, 18:31)

  Pamfil [anonim]

  Tocmai azi dimineata a venit la mine stimabilul recenzor si nu mi-a cerut niciun nenorocit de CNP! Daca vine potera cu amenda cum dovedesc ca ala nu si-a facut treaba ca lumea?
  • -6 (12 voturi)    
   pai (Marţi, 25 octombrie 2011, 22:22)

   Tudor Bugetar [anonim] i-a raspuns lui Pamfil

   nu ti l-a cerut pt ca i-ai dat CI si l-a transcris.

   PS. colegii mei au observat ca cei care refuza sa dea cnp au cam 8 clase indoielnice si le place diaconescu. interesant.
   • +4 (8 voturi)    
    serios? (Marţi, 25 octombrie 2011, 22:48)

    Pamfil [anonim] i-a raspuns lui Tudor Bugetar

    Deci ma crezi ca nu mi-a cerut NICIUN CI??? Doar intrebari si bifare in formulare. Puteam sa-i spun ca ma cheama Pazvante Chioru' si-s nascut in 2014, probabil aia scria baiatul in formular.
    Asadar, cine va avea probleme din cauza asta?
   • -4 (10 voturi)    
    mda (Marţi, 25 octombrie 2011, 23:04)

    DJ Shadow [anonim] i-a raspuns lui Tudor Bugetar

    ...si voteaza cu alcoolicul, ca e de-al lor.
   • +1 (9 voturi)    
    ... (Marţi, 25 octombrie 2011, 23:07)

    @tudor_bugetar [anonim] i-a raspuns lui Tudor Bugetar

    jignesti ca orice om care stie ca nu are argumente valide. Nu ma mira avand in vedere nick-ul.
   • +4 (4 voturi)    
    Hmmm (Miercuri, 26 octombrie 2011, 0:09)

    MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui Tudor Bugetar

    Eu ma cam indoiesc de scoala ta....astazi a venit cu recensamantul si nu mi-a cerut niciun act, dar am fost intrebat daca vreau/sau nu, nefiind obligatoriu, sa-i dau CNP-ul.
    • +1 (3 voturi)    
     CNP (Miercuri, 26 octombrie 2011, 10:49)

     ruddy [utilizator] i-a raspuns lui MRSmrs

     Si pe mine recenzorul m-a intrebat daca vreau sau nu spunand ca nu e obligatoriu si acum ma trezesc pentru ca am raspuns cu nu sunt pasibil de amenda.... pai fratilor cand va hotarati, este sau nu este obligatoriu?
     P.S. daca imi dau amenda am sa o contest datorita balbaielii de care dau dovada.
  • +2 (2 voturi)    
   si uite-asa creste bugetul de stat (Miercuri, 26 octombrie 2011, 10:49)

   Fabian [anonim] i-a raspuns lui Pamfil

   consoleaza-te ca vei contribui la bugetul de stat... sau nu; vor amenda cateva sute de mii sau milioane de romani care nu-si declara CNP-ul?! tu ce crezi?
 • -2 (14 voturi)    
  mie nu mi l-a cerut (Marţi, 25 octombrie 2011, 18:32)

  dorul [utilizator]

  oricum era o vita tipa...
  • +4 (4 voturi)    
   raspuns (Miercuri, 26 octombrie 2011, 9:19)

   aa [anonim] i-a raspuns lui dorul

   Pai tu crezi ca pentru recenzori e ok, sa primim o informare ca trebuie sa cerem cnp, apoi o alta ca nu mai este obligatoriu? Cum sa cer eu cnp daca omul e speriat de tv?
   Nu cred ca e nici vina noastra a recenzorilor nici a cetatenilor ci doar a celor care trebuie sa informeze corect populatia si nu stiu ce sa spuna
 • +13 (15 voturi)    
  HARABABURA (Marţi, 25 octombrie 2011, 18:35)

  STAN PATITU [anonim]

  Recenzorii au fost la mine si ne-a spus ca nu vor sa le dam CNP-ul ! Care este poanta? Este harababura !
  • +3 (13 voturi)    
   Multumiti-i d-lui Nastase (Marţi, 25 octombrie 2011, 18:51)

   enter [utilizator] i-a raspuns lui STAN PATITU

   Pentru harababura. Detalii aici http://nastase.wordpress.com/2011/10/20/recensamantul-cnp-ul-si-furtul-identitatii/
   • -1 (5 voturi)    
    Multumesc, Nastase ! (Miercuri, 26 octombrie 2011, 9:58)

    Leeview [anonim] i-a raspuns lui enter

    Multumesc Nastase ca din cauza ta INS declara pe 25 ca se iau in considerare comunicatele INS de pe 21 si 24 si nu comunicatul din 22.

    Multumesc, Nastase ca din cauza ta am inteles ca nu trebuie sa iei in seama ce spun autoritatile intr-o zi divizibila cu 11. De azi inainte nu mai trebuie sa consideram declaratiile institutiilor statului din 11 , 22 si 33 ale lunii. Astea sunt "de poanta".

    PS. Sau poate trebuie luate in calcul doar cele de pe 33 ale lunii, ca nu mai inteleg nimic.

    PSS. Multumesc Nastase ca fara tampenia ta cu CNP-ul care fura alegerile nu aflam de incompetenta crasa a INS-ului care schimba azi ce au declarat ieri pentru ca nu e valabil cu ce vor declara maine.
 • +22 (22 voturi)    
  ... (Marţi, 25 octombrie 2011, 18:38)

  Gabimarquez [utilizator]

  Dezbraca-te ca te..., imbraca-te ca nu te mai...
 • +6 (10 voturi)    
  pai si daca sunt la 2000 km (Marţi, 25 octombrie 2011, 18:39)

  neutrino [anonim]

  departare...cum il trimit?
  • -1 (3 voturi)    
   ehehe (Marţi, 25 octombrie 2011, 22:03)

   Ghita [anonim] i-a raspuns lui neutrino

   il trimiti binar !
 • +14 (18 voturi)    
  Oare chiar nu se poate . . . (Marţi, 25 octombrie 2011, 18:42)

  Gheorghe [anonim]

  . . . fara ceste balbaieli penibile? Chiar orice lege din Romania poate fi interpretata si siluita dupa cum vor muschii unora sau altora? Va dati seama ce recensamant este acesta in care regula se schimba de trei ori in doua zile? Eu am cautat pe internet numele si prenumele meu si am gasin numai putin de 18 cu acelasi nume. Daca nu-mi dau CNP-ul care dintre acesti 18 sunt eu? Poate sa-mi spuna distinsul puratator de cuvant? (apropo mai e in functie) Treaba valabila si pentru legea cauciucurilor de iarna. Sunt obligatorii si nu prea. Doar daca e gheata sau zapada pe portiune respectiva. Nu putea fi legea ferma. De la . . . la . . . sunt obligatorii cauciucurile de iarna si atat. Nu, trebuie sa se dea o portita celor ce aplica legea pentru ca acestia sa o faca dupa cum au chef si bunavointa ca sa nu spun de alte . . . . posibilitati.
  • +5 (9 voturi)    
   care dintre ei esti tu? (Marţi, 25 octombrie 2011, 19:24)

   silica [anonim] i-a raspuns lui Gheorghe

   ce importanta are care esti tu? recensemantul are scop statistic, nu? nu cred ca trebuie sa intereseze care popescu esti tu.
  • +3 (5 voturi)    
   Așa cum a zis și silică (Marţi, 25 octombrie 2011, 20:03)

   ady624 [utilizator] i-a raspuns lui Gheorghe

   Important este să afle câți suntem și de care suntem. Nu e nevoie să ne identifice pe fiecare în parte. Asta ar trebui să știe cei de la Evidența Populației.

   Adrian
   • -1 (5 voturi)    
    Nu sunt de acord cu voi! (Miercuri, 26 octombrie 2011, 8:01)

    Gheorghe [anonim] i-a raspuns lui ady624

    Eu nu sunt un obiect oarecare sau un cartof. Eu sunt o persoana care am o casa o adresa am copii deci trebuie sa fiu eu si nu altcineva situat acolo. Si apoi in cate ocazii nu dau eu CNP-ul fara sa clipesc. Daca fac un contract la banca CNP, daca fac un contract la cablu:CNP. Daca primesc bonuri valorice si vreau sa le valorific:CNP daca merg la primarie cu o treaba primul lucru care te intreaba?CNP si tot asa toata viata mea este legata de acest CNP pe care il dau in stanga si in dreapta de cate ori am un interes. Acum gata, a,descoperit tot romanul ca nu ebine sa il dai ca asa l-a invatat pe el Ponta de la PSD. Mai terminati cu prostiile astea!
    • +2 (4 voturi)    
     ... (Miercuri, 26 octombrie 2011, 10:05)

     ZNU [utilizator] i-a raspuns lui Gheorghe

     Dam CNP-ul in stanga si in dreapta, adevarat, dar sa nu uitam ca recensamantul este un studiu statistic, motiv pentru nu au nevoie sa identifice individul. E foare simplu. Daca vor sa stie cati suntem si de care (barbati / femei) o pot face foarte usor si foarte exact cu ajutorul celor de la "Evidenta Populatiei". Intr-un studiu statistic nu trebuie sa existe datele de identificare ale respondentului. In momentul in care acestea exista, acuratetea scade. Nu are nimeni de unde sa stie daca eu sunt ateu sau nu, asa ca daca ma tem ca cineva ar putea afla lucrul asta si as avea de suferit, atunci sunt sanse foarte mari sa spun ca sunt ortodox. Nimeni nu poate sa stie cum ma consider eu si cu siguranta nu voi lua amenda pentru un asemenea raspuns, dar rezultatul nu va reflecta realitatea. Cam despre asta este vorba.
 • +12 (12 voturi)    
  CNP (Marţi, 25 octombrie 2011, 18:42)

  recenzoru [anonim]

  INS nu stprea stiu pe ce lume traiesc !
  Ieri nu e obligatoriu , azi e obligatoriu.

  Da' de cind sint abilitati recenzorii sa dea amenzi ?
  In ce calitate ?

  Sint cu vaca !
 • 0 (10 voturi)    
  Cate voturi aduce recensamantul?? (Marţi, 25 octombrie 2011, 18:43)

  Cetateanul neturmentat [anonim]

  jumatate incompetenta crasa a unor functionari care au citit legea dupa ce a inceput recensamantul, jumatate dorinta de a avea baza de date precisa a alegatorilor... se inregistreaza persoanele peste 15 ani, adica care vor vota in 2012 si 2014... va spun ceva aceste numere?...

  tot pe tema asta:
  http://www.realitatea.net/recensamant-cu-scandal-politic-sova-imi-e-frica-de-fatul-ca-romanilor-li-se-cere-cnp-ul_880478.html
  http://www.realitatea.net/unpr-propune-reducerea-varstei-de-vot-de-la-18-ani-la-16-ani_878098.html
 • -5 (5 voturi)    
  De ce nu e clar? (Marţi, 25 octombrie 2011, 18:49)

  Flavius [anonim]

  1. Discutia nu putea fi tinuta mai devreme cu 1 luna sau 1 saptamana pentru ca exista interese sa se faca scandal si mahala. E o chestie politica. Care e mirarea?
  2. Recenzorii pot fi raportati pe site. Cand lucrezi cu 300 de mii de oameni temporar, angajati pentru 1 saptamana, nu poti sa ai pretentia sa fie toti experti si integrii. In orice firma sunt lepre si daca ne raportam la un minim de 5%, vedem ca din suma respectiva inseamna ceva. Suficient cat sa ne isterizam.
  • +5 (5 voturi)    
   chestie politica din partea cui? (Marţi, 25 octombrie 2011, 19:24)

   xy [anonim] i-a raspuns lui Flavius

   l-a pus cumva cineva pe Vl. Alexandrescu sa spuna ca nu e obligatoriu sa declari CNP-ul? sau acum o intorc si dau vina pe presa, cica n-au inteles bine ziaristii ce-a spus OFICIALUL INS in conferinta de presa?
 • +6 (6 voturi)    
  romanii sint obligati (Marţi, 25 octombrie 2011, 18:52)

  bula [anonim]

  si care le sint drepturile? de ce nu sint programati pe liste la politie, sau securistul de sector sa vina sa faca cercetare ...ca e doar platit de la buget,.....proasta comunicare, sper ca cineva sa plateasca ptr ca nu-si face treaba cum trebuie....facem legi , dar nu aratam si pedepsele, ele se aplica doar maselor.....
  • +1 (1 vot)    
   vezi aici: (Miercuri, 26 octombrie 2011, 9:08)

   radu [anonim] i-a raspuns lui bula

   http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32011D0061:RO:HTML
 • -1 (9 voturi)    
  dummy ID (Marţi, 25 octombrie 2011, 18:52)

  sql [anonim]

  Impuscati mai suntem, zau asa! CNP-ul nu e decat un numar de identificare unic, o cheie unica intr-o baza de date!

  S-a rasturnat sareta si s-au trezit sa bage strambe ca le fura pensia babelor guvernarea actuala daca isi dau CNP-ul. Si se mai dau oameni cu educatie! I-as pune ca la fiecare operatiune in banca sau administratie, sa-si caute singuri fisele prin "Fisier", sa linga sute de mii de dosare. La ei la Parlament cardul de acces nu are ID unic? E atat de important votul mosilor incat sa isi bata joc de un act normal care este un recensamant?

  Evul Mediu ne-ar manca daca nu am avea norocul sa ne aflam totusi pe acest continent si parte din UE!
  • -4 (4 voturi)    
   opozitia stie cand sa protesteze (Marţi, 25 octombrie 2011, 21:20)

   Nicu [anonim] i-a raspuns lui sql

   Toate aceste babe isi completeaza cu seninatate retetele la farmacie cu CNP. Ba si semneaza. Deci, daca te ai bine cu farmacista ai multe, multe CNP-uri.
   Apoi, pentru orice card la benzinarie, real s.a. ti se cere CNP-ul. Si nimeni nu a mai protestat. Acum opozitia a facut gura si cei care sunt obisnuiti sa faca ce le spun altii... au pus botul!
 • +6 (8 voturi)    
  CNP (Marţi, 25 octombrie 2011, 18:58)

  nano2k [utilizator]

  Personal nu vad nicaieri ca se spune ca as fi obligat sa imi dau CNP-ul. A, ca din noianul de legi ai putea deduce daca vrei chestia asta, e altceva...
 • +2 (16 voturi)    
  Alupigus (Marţi, 25 octombrie 2011, 18:59)

  Gogu [anonim]

  Ce sa faceti cu CNP-ul dc datele tot se depersonalizeaza si se fac masuratori cantitative ? Nu cumva acest CNP o sa foloseasca la fraudarea alegerilor ?
  • -2 (6 voturi)    
   Prin ce procedura? (Marţi, 25 octombrie 2011, 19:54)

   enter [utilizator] i-a raspuns lui Gogu

   Care mai de care v-ati gasit sa veniti cu drobul de sare.
   Lista cu nume, adrese si cnp-uri este disponibila puterii actuale, iar puterile trecute cred ca pot avea si ele o copie, macar de pe vremea de cand erau la butoane.
   Ce-i cu atatea vaiete 'le-o trebui sa masluiasca nu-s ce!' ?
   Astora care vin cu aceste minunate idei de 'fraudare a alegerilor', va rog as prezentati si o metoda plauzibila, macar sa stim despre ce e vorba.
   • +4 (6 voturi)    
    name (Marţi, 25 octombrie 2011, 20:43)

    name [anonim] i-a raspuns lui enter

    puterea actuala nu are insa o bata de date cu nume, adresa, cnp, loc de munca, adresa loc de munca etc.
    nu inteleg de ce le trebuie exact locul de munca, cu denumire, adresa ? de ce nu e suficient domeniul de activitate?
    nu e o baza de date pentru alte scopuri ?
    nu, deloc
 • +8 (10 voturi)    
  La dreapta-mprejur si de la capat (Marţi, 25 octombrie 2011, 19:02)

  aura [anonim]

  Un recensamint demn de Stan si Bran. :)

  Daca nici macar colectarea datelor nu sint in stare sa o realizeze in mod profesionist, va dati seama cum va decurge analiza si interpretarea lor?

  Asta e consecinta clientelismului politic, numai "competente" in toate structurile statului, reformat sau nu.
 • +12 (12 voturi)    
  Cine vrea sa-si bata joc (Marţi, 25 octombrie 2011, 19:02)

  recenzorul batut de soarta [anonim]

  de munca recenzorilor si de cetateni.Cineva saboteaza acest recensamant. Sunt indignat ptr munca care au depus-o toti cei care au participat la aceasta actiune.Propun ca toti recenzorii sa-si depuna mapele din dotare si sa se duca "d-l incurca lume" sa complecteze CNP-urile.Astept sa cada capete ,astept urgent.
  • +1 (3 voturi)    
   Scuze (Marţi, 25 octombrie 2011, 20:02)

   ady624 [utilizator] i-a raspuns lui recenzorul batut de soarta

   "Munca care" ar trebui să fie "munca pe care". Iar de așteptat, nu poți aștepta urgent. Poți fi cel mult nerăbdător, dar urgent... nu prea!

   În rest sunt de acord cu ce ai vrut să spui.

   O zi bună,
   Adrian
 • +12 (12 voturi)    
  romania.... (Marţi, 25 octombrie 2011, 19:04)

  george [anonim]

  cu imbecilii ei care ocupa functii de conducere.
  Pai bine vite incaltate pana acum nu ati sesizat ce dracu cac 4t mananca astia din presa aproape toti au spus ca nu este obligatoriu CNP-ul. Mai mult a iesit un bou de la Institutul National al Surdomutilor si a spus ca nu este obligatoriu. acum va treziti ca momaile ca de fapt este obligatoriu si ca aveti "baza legala". astia care nu l-au furnizat platesc amenzi nu!! Sa va bagati "baza legala" unde stiu eu.
  Incompetentilor
 • +8 (12 voturi)    
  deci.. (Marţi, 25 octombrie 2011, 19:07)

  florin [anonim]

  INS nu poate obtine CNP de la Politie? tot secretizat & stuff? de ce sa il pun eu pe o hartie sa il vada nspe mii de persoane ? daca cineva ia un credit cu cnp-ul meu pot da INS in judecata???
  • +2 (2 voturi)    
   Nu e suficient sa te duci cu CNP-ul la biroul ... (Marţi, 25 octombrie 2011, 19:57)

   enter [utilizator] i-a raspuns lui florin

   de credite. Aia de la credite n-au dreptul sa dea nimanui vreun credit fara sa faca si o copie dupa actul de identitate, CNP-ul nu e suficient.
   Iar daca fac dau credite doar pe baza CNP, o fac pe barba lor, si daca sunt prinsi si-o iau.
   • 0 (2 voturi)    
    la noi orice e posibil (Miercuri, 26 octombrie 2011, 8:49)

    Fabiani [anonim] i-a raspuns lui enter

    Totusi, asa ceva s-a intamplat, intreg personalul de la o institutie s-a trezit cu datorii in banca, datoriile pe care nu le facusera - si au trebuit sa deschida proces si toata alea ... caz real. Nu dati CNP-ul. Punct.
  • +4 (4 voturi)    
   ai fi surprins ce baza de date NU are politia... (Marţi, 25 octombrie 2011, 22:33)

   ktalin [anonim] i-a raspuns lui florin

   ... adica, evidenta populatiei de fapt.
   Nu sunt conecTate, si deci nu sunt sincronizate bazele de date dintre SCLP si MF.
   • +3 (3 voturi)    
    ... (Marţi, 25 octombrie 2011, 23:09)

    ... [anonim] i-a raspuns lui ktalin

    asta e deja problema lor. Si asa le dau destui bani prin impozite, muncim primele cel putin 2 zile pe saptamana pentru statul asta care nu stie decat sa toace bani, n-am chef sa pierd de doua sau trei ori timp din viata pentru prostia/incompetenta/indolenta autoritatilor!
 • +13 (13 voturi)    
  Mai e cineva sanatos la bibilica acolo? (Marţi, 25 octombrie 2011, 19:13)

  sile231 [utilizator]

  Pai unii zic nu e obligatoriu altii e obligatoriu. Mai sunteti ? Sau trebuie sa se pronunte curtea constitutionala? O zi buna !
 • +5 (5 voturi)    
  Recensamant in stil romanesc (Voda DA, Hancu BA) (Marţi, 25 octombrie 2011, 19:18)

  cititor [anonim]

  Institutul National de Statistica (INS) a subliniat din nou marti, 25 octombrie, ca exista o baza legala pentru colectarea Codului Numeric Personal (CNP-ul) la recensamant si ca romanii au obligatia de a prezenta aceste date catre recenzori.
  Toate posturile TV anuntau ca nu e obigatoriu, ba chia e periculos, CNP-ul putand fi folosit de altii in diferite scopuri.
  Oare era chiar asa de greu de specificat (baza legala) de la inceputul recensamantului?
  Acum sa vedem cum sunt amendate toate posturile TV, toti comentatorii si diversi politicieni care sustineau ca nu este obigatorie comunicarea CNP, in locul cetatenilor care au ascultat aceste indemnuri.
  Si inca ceva, cum vor recupera lipsa recenzorii cele cateva zeci de mii de CNP-uri ne comunicate?
 • +5 (7 voturi)    
  ... (Marţi, 25 octombrie 2011, 19:33)

  ... [anonim]

  in tara asta de kko (de fapt nu e tara de kko ci guvernul) poate cineva un lucru si sa ramana asa mai mult de 48 de ore? Tara asta mai are un guvern sau e in bataia vantului?
 • +5 (7 voturi)    
  CNP (Marţi, 25 octombrie 2011, 19:34)

  Cactus [anonim]

  Ia uitati aici de unde a pornit toata treaba
  http://www.adevarul.ro/actualitate/Ponta_bate_campii_cu_CNP-ul_la_recensamant_0_577742588.html
 • -3 (3 voturi)    
  recenzorul e de vina (Marţi, 25 octombrie 2011, 19:44)

  hagi_t [anonim]

  Eu il voi da in judecata pe recenzor, si il voi pune sa imi plateasca amenda + despagubiri, intrucat mi-a zis ca nu este obligatoriu CNP-ul, si ca este necesar doar sa spun sub semnatura "refuz CNP", lucru care s-a si intamplat.
 • +4 (4 voturi)    
  Legatura cu bugetul... (Marţi, 25 octombrie 2011, 19:48)

  cvm [anonim]

  La cati romani nu au dat sau nu li s-a cerut CNP-ul (mai ales in urma declaratiilor oficialitatilor cum ca nu mai e obligatoriu) scade sigur deficitul daca se apuca de dat amenzi!!! Eu sunt unul.....
  Dar cred ca nici justitia nu ar mai avea vreo sansa sa functioneze cu avalansa de contestatii care ar fi.
  Lucrul sigur e ca nu se poate organiza nimic asa cum trebuie in tara asta!
 • +6 (6 voturi)    
  intrebare fara raspuns (Marţi, 25 octombrie 2011, 19:49)

  catalin_mattei [utilizator]

  INS-ul avea obligatia ( morala si nu pe cea legala) de a explica populatiei pentru ce este necesara culgerea unei astfel de informatii. In ce studiu statistic este folosit CNP-ul? daca INS-ul ar fi avut o astfel de abordare a situatiei nu am fi asistat la aceste neintelegeri.. lipsa oricarei explicatii logice lasa loc interpretarilor inclusiv aceleia ca se doreste fraudarea alegerilor viitoare.
 • +5 (7 voturi)    
  Declarat ATEU (Marţi, 25 octombrie 2011, 19:50)

  Ateu [anonim]

  Iar recenzorul este obligat sa noteze ce declar eu. Stiu cazuri care i-au spus ATEU iar recenzorul a scris ORTODOX. "Cum, ateu? AI fost botezat? Da? Pai vezi, esti ortodox!" Macar in familia mea nu au fost probleme. Ne-am declarat atei si nu ne-a contrazis nimeni.
 • 0 (6 voturi)    
  Ateu la recensamant (Marţi, 25 octombrie 2011, 19:55)

  Ateu [anonim]

  Vad ca nu mi-a aparut comentariul.... Am batut gresit adresa de mail. Cu riscul de a ma repeta...
  Toata familia mea s-a declarat atee fara probleme, dar stiu si cazuri care au avut dificultati. Recenzorul a refuzat sa-i treaca atei in formulare. Unul chiar a intrebat ... "domnule, ai fost botezat? Da? Atunci esti ortodox!" Numai dintre cunostintele si prietenii mei de familie adun cca 150 de atei. Sunt curios, daca se vor publica rezultatele pe orase, cati vor fi in oraselul meu... si daca vor fi mai putini de 150 se va dovedi si masluiala! :))
  • 0 (0 voturi)    
   bucuria popilor (Miercuri, 26 octombrie 2011, 15:16)

   Fabian [anonim] i-a raspuns lui Ateu

   pai, daca tre' sa iasa "ortodox" nu conteaza ce declari, ca strici statistica si te amendeaza! Ha, ha!
 • +6 (6 voturi)    
  Cum vor amenda X romani? (Marţi, 25 octombrie 2011, 20:21)

  Leix [anonim]

  Eu tot inteleg deci vor sa se rupa in figuri cu amenzi pt. CNP. Pana acum cred ca sunt de ordinul zecilor de mii care nici macar nu au fost intrebati de CNP - ca sa nu mai vorbim de cei care au refuzat din start - vreau sa vad eu politicianul ala+functionarul nostru jandarm cum merg si amendeaza vreo 10.000 de romani - ca numai asa punem de o noua revolutie!
 • -4 (6 voturi)    
  1+1 fac 2 (Marţi, 25 octombrie 2011, 20:30)

  ioil [anonim]

  Legea e lege!Prezentarea CNP ului este conditie capitala pentru desfasurarea unui recensamant corect.Unii lideri ai PSD care indeamna sau incita populatia la nesupunere ar trebui daca nu amendati macar arestati si purtati cu catuse, ca produc confuzii in mintea cetatenilor.A te purta cu manusi cu specimene de infractori care fac totul pentru a-si bate joc de acest recensamant de o importanta maxima pentru Romania este o greseala!
  • +3 (3 voturi)    
   asa, vad ca sti... (Marţi, 25 octombrie 2011, 20:55)

   DanDa [utilizator] i-a raspuns lui ioil

   Zici acolo "legea e lege". De acord cu tine. Te rog sa imi spui in CARE lege (numar, an, publicatie) scrie cu subiect si predicat ca este obligatoriu sa oferim cnp-ul recenzorilor.

   Multumesc anticipat daca esti in stare sa ma lamuresti. Pana atunci cei de la INS spun in fiecare zi altceva (ba ca e, ba ca nu e obligatoriu) si nu au fost in stare sa indice decat care este amenda, nu si faptul ca sunt obligat sa furnizez cnp-ul (asta pentru ca nu scrie niciunde?).
 • +5 (5 voturi)    
  semnatura (Marţi, 25 octombrie 2011, 20:32)

  gigi [anonim]

  CNP+nume+prenume+adresa completa+ SEMNATURA=furt de identitate. Aveti grija cum semnati...
 • -3 (3 voturi)    
  Falsa problema (Marţi, 25 octombrie 2011, 20:47)

  daniel [anonim]

  CNP-ul il dam si cand cumparam valuta.
  Stimabililor, de cate ori ati dat copii de buletin cui v-a cerut fara sa cereti explicatii?
  Si acum v-ati balonat.

  Ce discutii sterile au in loc in RO cand un nenorocit de politician arunca piatra.

  daca chiar ar dori acest Nastase sa se ocupe de problema furtului de identitate, ar putea sa se ocupe sa nu dam buletinul pe la toti nechematii.

  Prost popor acesti romani (statistic vorbind).
  • +5 (5 voturi)    
   .... (Marţi, 25 octombrie 2011, 23:11)

   jinks [anonim] i-a raspuns lui daniel

   mai nene, cand cumperi valuta nu-ti declari religia sau etnia...ce nu intelegi? Acum 70 de ani milioane de oameni au fost trimisi la facut sapun in baza RECENSAMINTELOR.
   • -1 (1 vot)    
    Mania la romani (Miercuri, 26 octombrie 2011, 8:54)

    Daniel [anonim] i-a raspuns lui jinks

    Domnule, in primul rand te adresezi corect.

    Apelativul "nene" des utilizat la Bucuresti vrea sa-l pozitioneze pe "interlocutor" intr-o pozitie inferioara.
    Deranjant nu crezi? Si mai arata ceva: o anumita frustrare des intalnita la romani.

    In al 2-lea rand, inteleg ca ai gasit o noua cauza a genocidului de acum 70 ani:
    RECENSAMANTUL!

    Teoria conspiratiei pluteste asupra Romaniei. iar conspirationistii sunt peste tot.

    FERITI-VA oameni buni. Eventual dati o tura pe la BOR sa va explice ei cum este cu masonii, Biserica Neamului. etc.....
    • 0 (0 voturi)    
     ... (Miercuri, 26 octombrie 2011, 18:36)

     ... [anonim] i-a raspuns lui Daniel

     in primul rand nu am nici in clin nici in maneca cu BOR si teoriile conspiratiei. Dar stiu istorie si stiu ca recensamintele nu au fost cauza dar au fost unelte in genocidurile de acum 70 de ani. Asta e un fapt. Iar despre responsabilitatea statului roman prin onor INS m-am lamurit. In fiecare zi vine cu alta varianta. Ba trebuie, ba nu trebuie, ba se va obtine de la evidenta populatiei, etc. Deserviciul deja a fost facut...populatia a fost alertata, s-o creada ei ca le va mai spune cineva acum date reale. Da, or sa dea numele si CNP sub amenintarea amendei si or sa minta pe la restul intrebarilor. Valoare recensamant=0 barat. Bani cheltuiti aiurea. Nimic din asta nu se intampla daca in institutul ala aveam sociologi si nu politruci.
 • -3 (3 voturi)    
  Mie mi se pare corect sa dai CNP-ul (Marţi, 25 octombrie 2011, 20:57)

  Andy [anonim]

  Si cel mai bine ar fi ca votul la alegeri sa fie conditionat de existenta in baza de date a CNP-ului la Evidenta populatiei.

  Daca nu existi in baza lor de date, nu votezi. Simplu.
  In felul acesta e foarte simplu sa afli cine a fraudat, asta daca vrei sa afli!
  Si aici ma refer la institutiile statului care sunt PRAF, dupa cum se vede si din declaratiile celor de la INS.
  Numai "mediocri" peste tot la buget...
 • +4 (4 voturi)    
  cnp (Marţi, 25 octombrie 2011, 21:03)

  tavi [anonim]

  Mie nici nu mi-a cerut CNP-ul, a zis ca se obtine oricum de la politie, ulterior. Da'stau si ma intreb ce e in capul lui nenea ala cu alunita, ba zice una, ba alta...
  Oricum, recensamant de KK, bine a zis cine-a zis. Cred ca niste copii de la Comunicare faceau formulare mai destepte...
 • +4 (4 voturi)    
  Prost dar scump! (Marţi, 25 octombrie 2011, 21:45)

  Vali [anonim]

  Ca de obicei, ceea ce este produs sau intreprins de stat este complicat, incalcit si plin de confuzie. Sunt zeci de baze de date diferite despre imobile si persoane la institutiile statului dar acesta nu s-a gandit inca sa le consolideze si sa se concentreze apoi doar asupra diferentelor si situatiilor neclare. Lucru romanesc: prost dar scump!
 • +6 (6 voturi)    
  putori (Marţi, 25 octombrie 2011, 21:57)

  ioni [anonim]

  Deci io cre' ca CNP-u asta e necesar pt ca is putori aia care fac bazele de date, adica nah, mai simplu sa verifici daca apare de 2 ori aceeasi persoana.
  Dar, domnilor de la INS, v-ati gandit ca poate sunt "bronzati" romani fara CI? Deci implicit fara CNP? Cum vreti sa-i log-ati si pe aia daca nu va pot da CNP-ul?
  Oricum, romanii isi baga CNP-urile la diverse concursuri dubioase din hipermarket-uri si mall-uri, conteaza asa mult ca tre' sa il dea la un recenzor? Ca sa nu mai zic de retete compensate...
 • +4 (4 voturi)    
  Ce fel de recensamant e asta? (Marţi, 25 octombrie 2011, 22:01)

  Dan [anonim]

  Ce fel de recensamant e asta? Cum Doamne fereste sunt interesati de orice in afara de lucrurile care conteaza? Etnia e ceva optional ???
 • +4 (6 voturi)    
  Inculti (Marţi, 25 octombrie 2011, 22:09)

  Adrian [anonim]

  Este o mare bataie de joc! Nimic nu se poate face in Romania asa cum trebuie! Peticim strazi, peticim legi, peticim oameni! Si pe langa asta, cum poti sa amendezi un pensionar cu o pensie de 400 lei cu o suma intre 1500-4500 lei???? Cum cataloghezi gravitatea pentru care acorzi o amenda de 1500 si una de 4500??? Aberanti!!!
  • +4 (4 voturi)    
   Scara valorilor (Miercuri, 26 octombrie 2011, 1:26)

   V.R. [utilizator] i-a raspuns lui Adrian

   Nu ai dat CNPul - 1500 de lei amenda.
   Deranjezi constant vecinii si pui manele in fiecare noapte, iar printr-o minune "organul constatator" se deplaseaza in urma unei plangeri pana la locuinta ta si iti da amenda - 500 de lei, in cazul 'optimist'.

   Putin mai lipsea sa ne ameninte cu o pedeapsa de 2 ani de inchisoare cu suspendare, la fel ca Huidu care a omorat 3 oameni.
 • -5 (5 voturi)    
  PSD nu stiu cum sa blocheze Romania. (Marţi, 25 octombrie 2011, 22:10)

  mircea [anonim]

  Nastase si PSD nu stiu cum sa mai faca sa blocheze Romania si daca ar putea ar trimite-o inapoi,prin anul 2004 cand incerca sa nu convinga ca fara ei noi nu suntem ca oameni.De fapt Nastase nici nu a spus vreodata ca suntem oameni.El a spus clar ca suntem pulimea.Oamenii sunt numai ei,cativa din clica de banditi care au jefuit Romania.Indemnarea oamenilor sa nu dea CNP-ul la recensamant este de o grosolanie nefireasca pentru un om cu studii superioare.Nastase a intrat rapid in balacareala comunista,egalitarism prostesc.Caci numai prostindu-te te puteai regasi egal cu analfabetul.
 • +3 (3 voturi)    
  bataie de joc!!!! (Marţi, 25 octombrie 2011, 22:27)

  crisss [anonim]

  eu nu am dat azi cnp pt ca am zis ca am auzit si vazut bine ieri si azi toata ziua. acu nu mai e asa...e invers!!! cu amenzi mari!! asa e cand ajung toti prostii prin functii de decizie. Asta e explicatia. Cand o sa apuc sa vad o treaba facuta ca la carte cap-coada in tara asta o sa emigrez probabil pt ca in 99 la suta din cazuri, situatii, orice... normalul este anormal si anormalul firesc in tara asta.
 • +4 (4 voturi)    
  elena (Marţi, 25 octombrie 2011, 22:35)

  Elena [anonim]

  No comment! La asa balbe din partea autoritatilor Statului, ar trebui si noi sa ne balbaim cand raspundem la intrebari, sa vedem ce vor face pe urma cu rezultatele distorsionate!
 • +4 (4 voturi)    
  ... (Marţi, 25 octombrie 2011, 22:38)

  firestarter [anonim]

  e o bataie de joc incredibila. ba e obligatoriu, ba iese nenea de la ins si spune sus si tare ca NU e, iar acum aflam ca iar e. sa vad cum trimit stimabilii amenzi la cateva sute de mii (milioane) de oameni.
  oare avem sanse sa traim intr-o tara normala la cap ?
 • +4 (4 voturi)    
  intrebare (Marţi, 25 octombrie 2011, 23:08)

  georgel [anonim]

  dar eu, ca a venit recenzorul si mi-a spus "fara CNP", acum ce fac? primesc amenda? mai ma recenzez o data sa iasa 22 de milioane?
  intreb serios..
 • +3 (3 voturi)    
  cnp... (Marţi, 25 octombrie 2011, 23:18)

  leana [anonim]

  pe noi ne-a "recenzat" la modul: ..."CNP-ul nu vi-l mai cer ca nu mai trebuie"....acum ce-o sa faca? o sa mai vina odata?

  Gagici ( aia cu discriminarea feminina...ALO ....program din banii UE) DE CE DOAR FEMEILE SUNT INTRABATE IN CHESTIONAR DACA AU MAI FOST CASATORITE????
 • +4 (4 voturi)    
  tot asa.. (Marţi, 25 octombrie 2011, 23:18)

  criss [anonim]

  punem pariu ca maine/poimaine iese iar cineva care se ocupa cu recensamantu si zice ca nu este obligatoriu cnpu?>?? si tot asa pana la finalu recensamantului....god help us!! plizz!!
 • +4 (4 voturi)    
  nu CNP-ul e problema (Marţi, 25 octombrie 2011, 23:25)

  zgubilitix [utilizator]

  nu cnp-ul in sine e problema ci asocierea tuturor informatiilor cu acesta / cu persoana.

  ganditi-va ca nu cu muta vreme in urma, "din senin" s-a batut la usa evreilor, au fost scosi din case si deportati, omorati etc. ca si acum, si in vremea aceea existau legi, teoretic aveai incredere in stat etc.

  ce s-ar intampla acum daca cine stie cine vine la guvernare si brusc, capii de familie ori persoanele de rit bla-bla sau persoanele cu handicap devin nedorite? ne uitam frumos in baza de date si aflam imediat cine sunt acestea, ca doar au declarat pe proprie raspunere.

  cred ca asta deranjeaza (sau ar trebui sa deranjeze) ca toate aceste informatii colectate in scop statistic, prin furnizarea numelui si prenumelui si a cnp-ului nu mai sunt simpe cifre, ci sunt asociate fiecaruia dintre noi.
  • +2 (2 voturi)    
   Pai da (Miercuri, 26 octombrie 2011, 1:21)

   V.R. [utilizator] i-a raspuns lui zgubilitix

   Daca romanii il voteaza pe Daniel presedinte sau prim ministru, si acesta incepe cu hartuirea celor declarati atei (printre care eu si anumiti membri ai familiei mele)?

   In Germania, o tara in care intimitatea este respectata chiar si in public, in detrimentul anumitor servicii utile intregii populatii (Google StreetView), nu cred ca ti se va cere niciodata CNPul.
   • +2 (4 voturi)    
    s-a cerut CNP şi în Germania (Miercuri, 26 octombrie 2011, 9:28)

    radu [anonim] i-a raspuns lui V.R.

    dar acolo au dat statul în judecată
    vezi asta: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32011D0061:RO:HTML
 • +2 (2 voturi)    
  demisia! (Marţi, 25 octombrie 2011, 23:29)

  I [utilizator]

  banuiam de la inceput ca asa o sa fie. Niste incompetenti. Intrati pe siteul INS sa vedeti cum publica ei tot felul de date in format .pdf fara nici o posibilitate de a le descarca in alte formate care sa permita prelucrarea lor.
 • -2 (2 voturi)    
  transiterea CNP ogligatorie este legala (Marţi, 25 octombrie 2011, 23:55)

  _tudor_ [utilizator]

  Asta nu scuza balba, ba mai degraba PROSTIA celor ce-au organizat referendumul.

  Prelucrarea datelor cu caracter personal avand functie de identificare

  Art. 8.
  (1) Prelucrarea codului numeric personal sau a altor date cu caracter personal avand o functie de identificare de aplicabilitate generala poate fi efectuata numai daca:
  a) persoana vizata si-a dat in mod expres consimtamantul; sau
  b) prelucrarea este prevazuta in mod expres de o dispozitie legala.
  Intelegerea mea e ca hotararea guvernului cu privire la referendum este acea "dispozite legala".
  Alfel spus, pot alege sa nu dau cCNP doar unei entiati private. Atunci cand "statul"il cere el isi creaza si dipozitia legala sa-l ceara...
  • -1 (1 vot)    
   intrebare (Miercuri, 26 octombrie 2011, 0:57)

   bula [anonim] i-a raspuns lui _tudor_

   sa vina recenzorii lui basescu, nastase, etc...si sa ne spuna in fata daca au cerut/primit CNP. sa se prezinte publicului dovada..
 • 0 (2 voturi)    
  problema este ca (Miercuri, 26 octombrie 2011, 0:55)

  visio [anonim]

  cel care m aintrervieveaza nu are calitatea oficiala a unei autoritati Statale; in concluzie, eu nu dau CNP-ul meu unei persoane asupra careia nu am niciun control; cu alte cuvinte, acea persoana poate folosi CNP-ul meu in alte scopuri decat cele declarate..asadar, se vede incao odata incompetenta oficialilor in a organiza o simpla operatiune de numarare a populatiei; serios acum, cu astia vrem sa intram in Schengen?
  • -1 (1 vot)    
   recenzorii au calitate oficiala (Miercuri, 26 octombrie 2011, 2:28)

   _tudor_ [utilizator] i-a raspuns lui visio

   anume aceea de a ... recenza.
   Iar chestia asta este atributul INS iar INS este al statului
   Repet: asta nu scuza prostia celor care au organizat referendumul.
   Individul ala care alereaga ca bezmetecul cu traista pentru 600 de lei n-o sa vanda nimanui teancul de hartii. Nu-i in stare, afara de faptul ca e ilegal.
   Dupa ce ajung acolo unde ajung hartiile alea nu vor fi folosite abuziv din simplul motiv ca ar fi mai usor sa fie folosite de la sursa, iarasi exluzand ilegalitatea in sine.
  • -3 (5 voturi)    
   Recensamant 2011 (Miercuri, 26 octombrie 2011, 3:01)

   Stefan 2011 [anonim] i-a raspuns lui visio

   Bai desteptu' lui peste sa stii ca recenzorii angajati reprezinta in aceste zile statul roman. Eu personal am cca 20 de persoane pentru care dau eu declaratie spre a fi amendate (cu suma maxima sper) si o sa ma asigur ca le vor plati (am relatii unde trebuie) pentru ca nu au comunicat CNP-ul cand i-am recenzat. De unde sa aiba statul roman peste 100000 de recenzori daca nu angajeaza? De ce faceti atata caz pentru asta? Syunteti de la PSD, PNL sau PRM? Comunistilor !!!! Daca era tovarasul Geoana cu iubita lui sotie Mihaela la putere si se facea recensamantul? Atunci nu mai aveati suspiciune de frauda? Te intreb: cand completezi reteta la farmacie iti dai CNP-ul? cand mergi la o institutie a statului prezinti buletinul sau il lasi la poarta si ti se noteaza CNP-ul? ti-ai facut contract la vreun furnizor de servicii (telefonie fixa/mobila, etc? ai vorbit telefonic cu anjajatii firmelor respective si ti s-a cerut CNP-ul pentru identificare? Sa stii si tu bai amarutule care esti, cu CNP-ul te identifici ca fiind un locuitor al acestei tari. Acesta este un cod unic de identificare compus din:
   1. prima cifra este sexul (1,5 barbati sau 2,6 femei)
   2. urmatoarele 6 cifre reprezinta data nasterii (aa-ll-zz)
   3. urmatoarele 2 cifre reprezinta codul judetului in care te-ai nascut, respectiv 4x pentru Bucuresti, unde 0 reprezinta jud. Ilfov, 1-6 sectoarele din Bucuresti
   4. ultimile 4 cifre este numarul tau personal ca individ.
   Iar cine iti bate la usa se legitimeaza si cu buletinul si cu legitimatia eliberata de INS si semnata de Primarul Sectorului sau localitatii, are mapa albastra cu insemnele Recensamantului si o suita de alte hartii. Atata timp cat pretindeti sa ne legitimam, vrem si noi sa respectati legea si sa reaspundeti la toate intrebarile chestionarelor cat mai sincer si nu in bataie de joc asa cum stiti sa vorbiti. Incultilor !!!
   • +5 (5 voturi)    
    Nenea Stefan (Miercuri, 26 octombrie 2011, 7:38)

    Ion from Raion [anonim] i-a raspuns lui Stefan 2011

    Wow, cat ai scris! Acum fugi repede la vizor ca pierzi cine trece pe scara...

    Mai citeste si tu care este problema in fond: asocierea CNP-ului cu restul datelor. Identificarea individului depaseste scopul declarat al statisticii.
   • +1 (1 vot)    
    +1 (Miercuri, 26 octombrie 2011, 7:41)

    Straistaru Eugen [utilizator] i-a raspuns lui Stefan 2011

    Sustin :)
   • 0 (2 voturi)    
    vezi aici: (Miercuri, 26 octombrie 2011, 9:04)

    radu [anonim] i-a raspuns lui Stefan 2011

    http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32011D0061:RO:HTML
   • +3 (3 voturi)    
    Lui Stefan Gheorghiu (Miercuri, 26 octombrie 2011, 9:30)

    bobo [anonim] i-a raspuns lui Stefan 2011

    "Bai desteptu lu' peste"

    Cand dau CNP-ul la farmacie nu ma intreaba unde lucrez, cate camere am acasa, daca am termopane si casa izolata sau daca am mai fost casatorita.

    Cand dau CNP-ul la Politie nu ma intreaba daca sunt handicapat, nici daca am fost botezat, deci sunt ortodox.

    Erai individul perfect pentru putere. Doar ca te-ai nascut in epoca gresita.

    Hai sictir!
   • +2 (2 voturi)    
    bai comisaru lu peste (Miercuri, 26 octombrie 2011, 10:18)

    umoristu [anonim] i-a raspuns lui Stefan 2011

    tocmai fiindca exista specimene ca tine atit in rindul cetatenilor, cit si in rindul celor ce sunt angajati ai statului.....va dau cu flitu si boicotu pt recesamintu lu peste ce il faceti...

    auzi la el...a prins rrrrominul o farimitza de putere si imediat face liste cu aia ce vor fi maxim amendati ca s-a umflat orezu in comisarul de scara de bloc....
   • +3 (3 voturi)    
    pentru cineva (Miercuri, 26 octombrie 2011, 10:54)

    visio [anonim] i-a raspuns lui Stefan 2011

    care isi ia banii de la cei ca mine, ar fi trebuit sa ai decenta unei informari in limbaj potrivit unui om educat si reprezentatnt al Statului Roman; dar, asa cum ziceam: cu oameni ca tine, angajati la Stat si platiti si din buzunarul meu, nu vom intra never ever in Schengen...asta ca idee principiala, pt ca nu vom fi acceptati nicaieri.

    ps 1: oricum, ma bucur ca nu esti politist;
    ps2: da cat mai multe amenzi sa iti creasca prima de craciun;

    ps3: apropo, ps2 nu inseamna play station2...daca intelegi ce vreau sa spun....
  • -1 (1 vot)    
   De unde atata suparare? (Miercuri, 26 octombrie 2011, 7:50)

   Straistaru Eugen [utilizator] i-a raspuns lui visio

   Pai recenzorii sunt reprezentantii statului prin INS, ei au semnat un contract, si in caz ca divulga datele personale, fie ca este la o corporatie /primar /preot /familie, atunci raspund legii....ii poti si da in judecata, (daca iti amintesti, pe chestionar, s-a semnat si recenzorul in cauza, asta ca sa il poti prinde si dovedi)

   Dupa, ce e atata complicatiune cu CNP, daca cineva vrea sa te gaseasca, te gaseste imediat....si simpla ta postare de aici poate fi identificata si te poti trezi cu elicoptere negre si soldati coborand in rapel deasupra ta.....uite un exemplu: esti barbat, nascut la 18.05.1988, in bucuresti, sector 3, si ai fost al 22 nascut...in CNP se traduce asa: 1880518430022
   Mare scofala....stai tu linistit ca daca se vrea fraudarea alegerilor, CNP-ul e cea mai mica problema ;)
   • +1 (1 vot)    
    Problema nu e CNP (Miercuri, 26 octombrie 2011, 10:46)

    Mihai [anonim] i-a raspuns lui Straistaru Eugen

    in sine, problema cea mare e CNP-ul celor plecati in afara, alea 1 milion de voturi. Crezi ca-i doare asa tare de tine sau de ce ai in curte? Conteaza ce bani declari ca primesti din strainate, cati din familie sunt plecati.
   • +2 (2 voturi)    
    hai sa ne lamurim (Miercuri, 26 octombrie 2011, 10:48)

    visio [anonim] i-a raspuns lui Straistaru Eugen

    1. autoritatea INS nu este egala cu cea a politiei; pentru orice informatie despre persoana mea, politia este singura institutie de Stat abilitata sa faca cercetari(nu sunt atat de important sa intru in atentia celor de la sri, etc);
    2. recenzorii au calitate de colaboratori, ceea ce reprezinta o diferenta penala;
    3. faptul ca scriu aici, mai mult sau mai putin inteligent este problema mea si pot fi tras la raspundere(eventual);
    4. datele personale au statut special;
    5. sa ne reamintim de notari corupti, care au semnat contracte de vanzare cumparare desi conditiile legale nu erau indeplinite;
    6. SUNT obligat sa prezint orice document, permis de conducere sau CI numai Politiei; se spune ca aceste acte sunt proprietatea politiei, deci INS daca vrea sa le vada sa mearga la politie; daca vrea sa citeasca ce srfie pe ele, sa vina la mine si sa imi arate o legitimatie de angajat al INS;
    7. in concluzie: unui collaborator al INS nu sunt obligat sa ii furnizez informatii personale, nu de alta dar nu stiu daca aceste informatii sunt folosite corect si isi pastreaza statutul confidential;
    8. la mine nu a venit recenzorul, si nici nu am timp si chef sa il caut daca incalca contractul semnat cu propriile manute; stii de ce? pentru ca eu il platesc.
 • +2 (2 voturi)    
  Mi-au intarit convingerea ca e legat de alegeri (Miercuri, 26 octombrie 2011, 8:04)

  gvfgvssfsfh [anonim]

  Eu cred ca vor sa vada ce CNP-uri sunt plecate din tara si unde.
  Probabil ca de sambata si-au dat seama ca daca nu lega CNP ul de persoana pot avea surprize.
 • +2 (2 voturi)    
  s-a gândit cineva ? (Miercuri, 26 octombrie 2011, 8:14)

  radu [anonim]

  Acum, în al 13-lea ceas v-aţi gândit să vă puneţi împotrivă??? Prea târziu, pentru că UE veghează pentru tine, staţi liniştiţi...
  Conspiraţii??? Nuuu, este pe faţă cu adevărat acum...
  Verificaţi adresa următoare şi mai povestim...

  http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32011D0061:RO:HTML
  • 0 (0 voturi)    
   TARE FAZA (Miercuri, 26 octombrie 2011, 14:00)

   vasile [anonim] i-a raspuns lui radu

   Cum de a trecut fără observaţie această directivă? Nici un ziarist să nu ridice vreo întrebare sau ceva?
   Pe de altă parte, oare stimabilii noştri deputaţi europarlamentari, gen elena, gigi sau vadim, ale căror interese servesc ei??? Eu cred că legile europarlamentare trec pe lângă ei fără să-şi dea seama ce-i lovesc...Mi-e milă de ţărişoara asta mare şi săracă (!?!). Plec... să-mi piardă urma, cu CNP-ul lor cu tot... Las' să vină-n loc ăia ce-l urăsc pe hitler, poate rezolvă ei treaba aici... Mazel-tov(arăşi)
 • +1 (1 vot)    
  NU MI S-A CERUT C.I. (Miercuri, 26 octombrie 2011, 8:21)

  sabina, Iasi [anonim]

  Am primit vizita celui care a fost repartizat sa faca recensamintul in blocul nostru. Nu mi s-a cerut C.I. Unde pot semnala si cine va plati amenda in acest caz?
 • +2 (2 voturi)    
  ghinion (Miercuri, 26 octombrie 2011, 8:31)

  gimini [utilizator]

  La mine au venit deja de duminica si stiam ca nu trebuie dat, asa ca nu l-am dat :))))
  Las' ca pana la alegerile de la anul poate Boc sa-si cumpere un soft care sa genereze CNP-uri.
 • +1 (1 vot)    
  Ce fac? (Miercuri, 26 octombrie 2011, 9:16)

  Optimus [anonim]

  A venit recenzorul luni si a zis ca CNP-ul nu e obligatoriu si nu l-a cerut. In consecinta nu l-am declarat, la fel si sotia.

  Acum ce e de facut? Primesc amenda ca sa suplimenteze guvernul bugetul de stat?
 • +6 (6 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 26 octombrie 2011, 9:18)

  [anonim]

  • +3 (3 voturi)    
   INS este subordonat Guvernului... (Miercuri, 26 octombrie 2011, 9:55)

   minus [anonim] i-a raspuns lui

   si in "coordonarea" unui ministru
   Asa ca isteria cu CNP-ul are un fundament!
   Ca si neputinta INS, de altfel.
   • -2 (2 voturi)    
    vezi aici (Miercuri, 26 octombrie 2011, 13:07)

    radu [anonim] i-a raspuns lui minus

    http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32011D0061:RO:HTML
 • +2 (2 voturi)    
  pe teren (Miercuri, 26 octombrie 2011, 9:30)

  recenzor [anonim]

  Buna ziua, ma mir ca nu s-a inteles,sau ca nu se doreste ,ori poate chiar cei responsabili nu au facut totul pentru ca populatia sa fie constienta de importanta STATISTICA a recensamantului( ma refer la aceia care nu erau destul de informati).Cred ca lucrurile ar fi mers aproape normal,daca nu-si baga dracu` ( Doamne iarta-ma ) coada ; ma refer la politicieni.Asa ca in situatia in care vor aparea amenzi ( sper ca nu se va ajunge aici,si se vor gasi metode de rezolvare,chiar amanandu-se termenele) sa se conteste aceste amenzi,si sa fie raspunzatori aceia care au sfatuit populatia sa nu comunice CNP ul, si in tandem si INS pentru neprofesionalism;juristii vor sti sa incadreze comunicarea de informatii incorecte. Despre zona in care sunt arondat,etnic mixta,ce chestii incredibile,poate alta data . Felicit Dumitrele si Dumitrii.
 • +2 (2 voturi)    
  Incompetenta in subordinea Guvernului (Miercuri, 26 octombrie 2011, 9:49)

  minus [anonim]

  Nu prea se stie, dar este cumplit de relevant pentru cazul de fata.

  "Institutul Naţional de Statistică, organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului, finanţat de la bugetul de stat."

  Asta scrie pe site-ul INS- vezi http://www.insse.ro/cms/rw/pages/about.ro.do
  Asta scrie si in cateva HG-uri, incepand cu 957/2005.

  Care va sa zica, in subordinea Guvernului si in coodonarea Ministrului pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului!

  Mai este ceva de comentat?
  • -1 (1 vot)    
   vezi aici (Miercuri, 26 octombrie 2011, 14:07)

   radu [anonim] i-a raspuns lui minus

   http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32011D0061:RO:HTML
 • +2 (2 voturi)    
  Boicotati recensamintul! (Miercuri, 26 octombrie 2011, 10:13)

  umoristu [anonim]

  Si de ce nu as boicota o atare babiloneala si harababura?
  Mai mult ca sigur si “politicile publice” vor fi gindite, proiectate si implementate cu tot atita “profesionism si grija pt cetatean” precum a fost organizat si desfasurat si recensamintul.
  Cu o mica diiferenta…factura “politicilor publice”, ineficienta autoritatilor si birocratia…alea se vor sparge tot in buzunarul si capul si nervii mei.
  Vor urma 10 ani de “politici publice” exact dupa chipul si asemanarea recensamintului.
  Scapa cine poate.
 • +4 (4 voturi)    
  Incompetentii astia vor reorganizare (Miercuri, 26 octombrie 2011, 10:21)

  Mircica [anonim]

  Astia nu sunt in stare sa faca un recesamant planuit de acum un an. Va puteti inchipui ce dezastru o sa fie reorganizarea teritoriala pe care vor sa o faca in cateva luni?
 • +5 (5 voturi)    
  faza tare (Miercuri, 26 octombrie 2011, 10:29)

  maria [anonim]

  vin unii sa-i recenzeze pe ai mei. Eu intamplator eram la ei. Ii intreb pe stimabili:
  - Cum merge treaba? mai aveti multi?
  - Aaa, nu, vreo 11.
  - Oau, v-ati miscat foarte repede!
  - ...
  In 5 minute termina de completat tot! Zic:
  - Pai din cate stiu erau multe alte intrebari de genul: dizabilitati, data casatoriei, etc etc
  - Aaaa...alea nu-s asa importante, n-are rost sa va mai intrebam, alea-s asaaa...
  Trag concluzia de aici ca astia nu mai completau din start intrebarile care erau optionale si probabil justificau mai sus ca "N-au vrut Dle sa ne raspunda".
  Halal recensamant!!!
 • -1 (1 vot)    
  CNP vs nume (Miercuri, 26 octombrie 2011, 10:34)

  mihai [anonim]

  Dupa capul meu, trebuia colectat CNP-ul, dar nu trebuia cerut numele. Astfel puteau verifica unicitatea formularelor.
  CNP-ul e unic pt fiecare persoana, numele, cu tot cu initiala tatalui nu e neaparat unic.
  Oricum ma astept ca statul sa aibe o baze de date cu corespondente nume- CNP
 • +2 (2 voturi)    
  de ce este ilegala declararea CNP in cadrul recens (Miercuri, 26 octombrie 2011, 10:34)

  CNP [anonim]

  CNP este o "eticheta" pe care ne-a lipit-o statul pentru uzul lui . CNP nu este "proprietatea" persoanei. Statul are baza lui de date, evidenta modificarilor acesteia, doar statul poate modifica o eticheta, poate atribui unei persoane 2 sau mai multe etichete , poate da aceiasi eticheta mai multor persoane sau poate sterge intreaga baza de date. Statul este obligat sa verifice in permanenta corectitudinea bazei de date , are intitutiile publice pentru asta, este legal gresit ca persoanele fizice sa faca acest lucru prin declarare ; si atunci, cum pot fi amendate persoanele pentru nedeclararea a ceva ce nu este "proprietatea" lor si de care nu raspund ele? Constitutia nu te obliga sa "reciti poezia CNP-lui"
  Pe de alta parte, statul este garantul securitatii si a prorietatii tuturor cetatenilor sai; de ce statul nu face aceasta verificare a bazei de date in alt context, adiacent, nu lipit de un complet de informatii despre persoane si proprietati, aceste informatii complete si semnate pot fi oricind folosite pentru : furt de identitate, pentru furt de proprietati, pentru credite bancare, etc. , atit timp cit statul el insusi se declara corupt iremediabil, atit timp cit politia are o cazuistica bogata in acest sens, omul este obligat sa-si asigure singur siguranta sa si a bunurilor sale; oamenii au realizat ca statul nu poate garanta integritatea celor 100.000 de recenzori, daca unii din cei ce se ocupa de recensamant "gresesc" ceva in detrimentul unor persoane sint amendati cu o suma modica, in schimb oamenii pot ramane fara locuite sau se pot trezi cu credite mari pe la banci, ori pur si simplul arestati la frontiere , cautati fiind prin interpol pentru diverse infractiuni, de care nici n-au auzit
  In concluzie, verificarea bazei de date CNP de catre INS a persoanelor fizice lipita de datele recensamintului este ilegala, abuziva, constrictiva, streseaza populatia, induce nesiguranta zilei de maine, etc.
 • +3 (3 voturi)    
  demisie (Miercuri, 26 octombrie 2011, 10:39)

  contribuabilu [anonim]

  Ce ar fi dupa toata balbaiala asta si interventia la tv a unuia cica presedinte INS pe nume voineagu sa isi cam dea demisia in bloc toata clica de la varf, adica secretar general ,presedinte,etc ? pe cat facem pariu ca or sa isi acorde o prima ,asa ca au organizat impecabil totul...?
 • +3 (3 voturi)    
  Adunatura de prosti (Miercuri, 26 octombrie 2011, 10:42)

  Mihai [anonim]

  adunati pe criterii de clientela care nu sunt in stare macar sa formuleze o intrebare simpla: este nevoie sau nu de cnp? Nici macar atat nu-i duce capul pe acesti incompetenti alesi dupa chipul si asemanarea pdl-ului. Eu oricum nu dau CNP-ul unor necunoscuti, n-au decat sa dea amenda, oricum nu o platesc.
  Nu sunt in stare de nimic acest INS si ne mai miram ca statisticile lor sunt atat re roz pe zi ce trece si mai sunt si folosite de catre stat in prognoze. Poate au primit telefon de la cineva cum ca trebuie si cnp ca la furatul voturilor din strainatate(ca aici e bataia cea mare ca e cel mai greu de verificat ceva) nu se poate lasa spatiul gol la cnp in listele votantilor.
 • -1 (1 vot)    
  alegeri (Miercuri, 26 octombrie 2011, 11:07)

  mmuntean [anonim]

  Daca va dati cnp-ul mergeti la alegeri si puneti stampila pe doua casute si asa ciuciu frauda a statului, votul e anulat.
 • 0 (2 voturi)    
  O posibila explicatie (Miercuri, 26 octombrie 2011, 11:08)

  sorin [anonim]

  ...nu si pentru harababura cu obligativitatea inregistrarii CNP-ului, ar fi ca acesta, CNP-ul, constituie cheia primara de indexare a bazei de date care se va obtine prin centralizarea informatiilor. Probabil ca softul folosit n-ar functiona fara aceasta informatie. ;)
 • -1 (1 vot)    
  CNP (Miercuri, 26 octombrie 2011, 11:57)

  PAPA PAUL [anonim]

  Un om mai destept decat mine a spus cu ceva timp in urma ca viitorul omenirii este ALIENAREA.Eu cred ca discutiile pe seama CNP-ului este facuta de catre oamenii care se afla deja in viitor si care nu sunt putini.Temerile privind numarul individual de identificare nu au temei atata timp cat de multa vreme exista o baza de date la nivel national si local si contra unei atentii(mita)poti obtine orice informatie despre oricine.Asa se face ca nu cu datele recensamantului se va face comert cu CNP-uri ,dar va creste oferta.
  • -1 (1 vot)    
   atunci vezi aici (Miercuri, 26 octombrie 2011, 14:07)

   radu [anonim] i-a raspuns lui PAPA PAUL

   http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32011D0061:RO:HTML
  • 0 (0 voturi)    
   pai daca va creste oferta.... (Miercuri, 26 octombrie 2011, 19:33)

   minus [anonim] i-a raspuns lui PAPA PAUL

   asta inseamna ca chiar cu datele recensamantului se va face comert cu CNP-uri!

   Atat Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date cat si INS au personalitate juridica si se afla in subordinea Guvernului.

   Daca "Evidenta Persoanelor" are si competenta de "Administrare a Bazelor de Date" ce contin date individuale, ce competenta are INS in aceeasi problema? Nici una!

   INS se ascunde doar dupa o lege imbecila, necunoscuta chiar de fostul purtator de cuvant al INS! Asa ca nu reusesc deloc sa convinga, nici la capitolul "competenta", nici la "siguranta".
 • +1 (1 vot)    
  constitutia este suprema (Miercuri, 26 octombrie 2011, 20:04)

  ion [anonim]

  cate discutii pt ceva atat de simplu

  art26 Constitutia Romaniei (1) Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată.
  (2) Persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăşi, dacă nu încalcă drepturile şi libertăţile altora, ordinea publică sau bunele moravuri.

  Orice peste este nul , deci e optional daca imi dau sau nu cnp-ul


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by