Firma de servicii IT Endava Romania, parte a unui grup cu sediul la Londra dar care are si actionari romani, intentioneaza sa ajunga la circa 700-1000 de angajati in Bucuresti in urmatorii doi ani si jumatate, comparativ cu numai 30 de angajati in prezent, a declarat miercuri Marian Popa, director Endava pentru Europa de Est. Grupul IT are in prezent in total circa 800 de angajati, din care peste 600 de angajati in Romania si Moldova, in centre de dezvoltare in Cluj-Napoca, Iasi si Chisinau. Compania creaza printre altele aplicatii soft pentru mari institutii financiare din vest, iar Marian Popa spune ca de circa doi ani a inceput sa faca outsourcing si pentru institutii financiare din Romania, un business care merge bine acesta fiind si motivul extinderii in Bucuresti.

Firma de servicii IT, Endava, face angajariFoto: Endava Romania

Endava este un grup de servicii IT cu sediul central in Londra si sedii in Marea Britanie, USA, Romania si Republica Moldova, avand o cifra de afaceri totala la nivel de grup de 27 milioane euro anual. Anul trecut, in Romania Endava a realizat o cifra de afaceri de 5,8 milioane euro, in crestere cu 58% fata de anul anterior.

Marian Popa, director al Endava pe zona Europa de Est, a spus miercuri ca grupul, care are actionari englezi, romani si moldoveni, intentioneaza sa ajunga la peste 2000 de angajati in urmatorii doi ani si jumatate, din care sub 200 de angajati sa fie in vest.

In Romania, Endava are centre de dezvoltare in Cluj-Napoca si Iasi, iar din luna septembrie din acest an a decis sa se extinda si in Bucuresti.

  • "In Bucuresti suntem de patru ani dar nu am avut decat un centru de coordonare a activitatii din Europa de Est si abia in septembrie anul acesta am hotarat sa deschidem o unitate operativa cu oameni care scriu soft. Acum aici avem circa 30 de angajati dar crestem foarte repede. Noi initial nu am vrut sa venim in Bucuresti deloc, pentru ca in outsourcing pretul este foarte important, respectiv cu cat pui la dispozitie forta de munca, iar provincia este mult mai ieftina decat Capitala. In momentul de fata, insa, avem niste proiecte foarte mari iar 1000 de oameni nu ai cum sa aduni intr-un oras de provincie", a precizat Marian Popa, in cadrul ROCS (ROmanian Computer Show), eveniment IT&C B2B, organizat de IDG Romania.

Potrivit acestuia, planurile Endava sunt ca pana in luna iulie a anului viitor centrul de dezvoltare de la Bucuresti sa aiba 150 de angajati si numarul acestora sa ajunga la circa 700-1000 in urmatorii doi ani si jumatate.

  • "Planurile noastre sunt ca in urmatorii doi ani si jumatate, in centrul de la Cluj-Napoca sa fie 500 de angajati, la Iasi 400 de angajati si la Chisinau circa 400 de angajati. La Cluj avem deja aproape 300 de angajati si am semnat deja contractul pentru un nou spatiu care trebuie dat in folosinta in 2013. La Iasi avem deja tot spatiul pentru 400 de oameni si deja jumatate este ocupat si pana la sfarsitul anului viitor depasim 300 de angajati", a mai spus Marian Popa.

Este practic vorba de "investitii de milioane de euro", a mai subliniat directorul Endava, in conditiile in care numai mobilarea unui astfel de sediu costa circa 400.000 de euro.

Endava livreaza solutii IT de business si servicii IT in regim de outsourcing pentru organizatii mari din Marea Britanie si USA - de la banci de retail, companii de carduri de credit si companii din domeniul telecom, la trusturi media si cluburi de fotbal din Premier League, dar si multor institutii financiare din Romania. Printre clientii Endava se numara companii cum ar fi: IMG Worldwide, NYSE Euronext, UBS, Cadbury, ITV, Banca Transilvania, BancPost, AVIVA, Aegon Life, BRD Fond de Pensii.