Guvernul a hotarat in sedinta de marti prelungirea cu un an a licentelor operatorilor de telefonie mobila Vodafone si Orange, a anuntat purtatorul de cuvant Ioana Muntean. "Executivul a decis prelungirea cu un an a licentelor operatorilor de telefonie mobila ca masura tranzitorie pana la organizarea licitatiei pentru atribuirea noilor licente in anul 2012", a precizat Ioana Muntean.

  • "Fiecare din cele doua companii  va plati o taxa de 6,4 milioane de euro pentru 2012. Aceasta masura trebuia sa fie adoptata de urgenta, intrucat licentele expirau pe 31 decembrie 2011", a afirmat Ioana Muntean. 

Hotararea adoptata de Guvern aproba taxa de licenta propusa de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), care va fi achitata catre bugetul de stat de operatorii Orange si Vodafone, pentru prelungirea cu un an a licentelor de utilizare a frecventelor in benzile de 900 si 1800MHz, folosite pentru servicii de comunicatii mobile.

Valoarea taxei este proportionala cu suma platita in 1996 de fiecare dintre cei doi operatori, fiind calculata pe baza indexarii valorilor istorice ale licentelor.