Cum era prea tarziu pentru a mai primi informatii de la minister, m-am dus pe site-ul Patriarhiei sa vad poate s-au laudat ei in vreun fel. Nimic, liniste si pace. La o cautare in site-ul “prea fericitei institutii” dupa cuvantul cheie “internet” am dat peste doua articole semnate imediat dupa celebra conferinta din noiembrie 2011, in care Emil Zahan, directorul de cabinet al ministrului Comunicatiilor, Valerian Vreme, anunta eforturile de creare a aliantei digitale.
Asa am dat peste – “Cuvantul lui Hristos in spatiul digital” – un articol in care se aminteste de aceasta conferinta si declaratiile autoritatilor legate de sprijinul Bisericii.
Acum ca v-am introdus in atmosfera, nu mai fac altceva decat sa redau mai jos cateva pasaje edificatoare, zic eu, pentru mesajul pe care are de gand sa-l transmita Biserica in online:
- ‘Blogul, creat de marketingul incluziunii digitale, reprezintă o experienţă personală care trădează o nevoie artificială, indispensabilă chiar şi membrilor Bisericii. Importanţa din ce în ce mai mare pe care aceştia o acordă nevoii de a-şi face un blog ridică următoarea problemă de conştiinţă: utilizarea blogului se face pentru sine sau pentru Hristos?”
- “În setea omului de a-L cunoaşte pe Dumnezeu, cei care nu au gustat, nu au simţit şi nu au înţeles duhul vieţii Bisericii, Îl caută pe Dumnezeu în oricine şi orice, uneori chiar şi pe internet. Astfel, având conştiinţa că ‘scripta manent’, aceşti bloggeri, care devin formatorii de opinie, trebuie să ştie că vor da seamă înaintea tronului Judecătorului pentru orice gând, cuvânt sau faptă’.
- ‘Din păcate, blogul conferă creştinului ortodox inclusiv posibilitatea unei exprimări personale, adică a unei opinări care riscă să determine adoptarea unor tactici discursive utilizate de gnosticism şi respinse de Biserică”…
Va place mesajul?
Parerea mea este ca biserica ar trebui sa tine mai putin cont de ceea ce spune biserica si sa adopte masurile pentru beneficiul tuturor, de ex in problema legalizarii prostitutiei, sunt milioane de lei, daca nu de euro in joc, din care la buget ar putea intra o suma frumusica, dar cum biserica se opune nu o facem. Prea mult ne lasam controlati de biserica in toate privintele, ar trebui sa gandim limpede, fara sa lasam biserica sa se impuna in fata noastra din moment ce nu este o putere in stat.
Din punctul meu de vedere, credinta nu trebuie confundata cu religia, si orice organizatie religioasa ar trebui considerata de tip lucrativ si impozitata. Atunci sa vezi cum s-ar muia nuiaua lu' D-zeu si n-ar mai da din coada...
Iar inchizitia nu si-a aflat niciodata locul in spatiul rasaritean ortodox.
Prin urmare, Taboo draga, sunteti dovada vie ca internetul nu (va) aduce nici un folos. Asa ca ma intreb: ati intrat vreodata intr-o BIBLIOTECA?
Mi-e mila de inapoiatii mintal care vor sa impuna dictatura evului mediu in lumea moderna (d-abia am scapat de voi, ratatilor!), si mi-e frica ca vor reusi prin influentarea hoardelor needucate.
No more comments.