In privinta afacerilor, operatorul a anuntat pentru anul trecut venituri in valoare de 937 milioane euro, in scadere cu 3,6%, insa precizeaza ca in ultimul trimestru s-a evidentiat o tendinta de revenire a veniturilor totale, cu o descrestere de doar 1,6% comparativ cu perioada corespunzatoare anului trecut.
- "Aceste rezultate bune confirma pozitia de lider pe piata telecomunicatiilor mobile din Romania si directia pe care o urmeaza Orange pentru atingerea obiectivelor stabilite prin strategia Conquests 2015. Programele ample de investitii in extinderea si modernizarea retelelor 2G si 3G, in solutii de imbunatatire a experientei clientilor nostri si in reteaua de distributie s-au dovedit eficiente. Vom continua aceste programe si anul acesta, pentru a le oferi clientilor, intr-un mod inovativ, servicii de calitate la un raport bun calitate-pret, simplitate si eficienta", a declarat Jean-Francois Fallacher, CEO Orange Romania.
Venitul mediu anual pe utilizator (ARPU) a fost de 82 euro. Compania a subliniat faptul ca la finalul anului trecut Orange a introdus in premiera viteze de date mobile de pana la 43,2 Mbps in Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara si in zonele lor metropolitane, cele mai mari viteze de date mobile din piata locala.
Operatorul a mai investit in reteaua de date 3G/HSDPA, oferind internet mobil de mare viteza de pana la 21,6 Mbps in peste 550 de localitati si la metrou. Prin investitiile in retea, Orange sustine ca acopera acum 99.87% din populatia Romaniei in reteaua 2G si 82.51% in reteaua 3G, din care 78.23% beneficiaza de viteze de transfer date de pana la 14,4 Mbps.
In ceea ce priveste vanzarile de smartphone-uri din 2011, Orange spune ca acestea au depasit ca valoare vanzarile cumulate din anii precedenti, avand o crestere in volum de 63% fata de 2010, iar reteaua a fost "modernizata intens pentru a sustine cresterea cu 62% a traficului de internet mobil la viteze crescute, pentru aceste tipuri de telefoane".
De contractul cu Orange nu poti scapa nici dupa ce s-a incheiat . Meritati nu un sut in fund ci miliarde . In ce priveste serviciile nici macar cuvintele vulgare nu pot exprima "satisfactia" mea .
Un simplu lacat va doresc pe usa .
adica, au 82% acoperire 3G, si isi modifica antenele sa suporte vitreze de 21,6 sau mai mari.
pai ce sa faca utilizatorul obisnuit, adica majoritatea, ci vitezele astea? ca daca dai drumul la niste filme pe youtube, sau ceva mai serios, unde ai nevoie de viteza, consumi destul de repede traficul, si ori intrii pe depasire, ori esti limitat la viteza.
deci, pentru 1-2 zile de viteza maxima, pentru un numar limitat de clienti, fac investiti mari.
operatorii de telefoane mobile mai bine ar merge pe o acoperire mai larga, chiar daca viteza e mai mica (doar 3.6, sau 7.2), dar sa fie pe oriunde, pe camp, la tara, nu doar la oras. ca la oras are lumea si net fix, nu esti chiar asa dependent de mobil, in schimb, daca iesi din oras, liniste si pace, nu prea ai alternative.
Pe sefi nu-i intereseaza.