Orange a anuntat luni in cadrul Mobile World Congress Barcelona (MWC), lansarea sub propria marca a unui nou smartphone de inalta performanta, prevazut cu tehnologie Intel. Lansarea oficiala a acestui terminal va avea loc in vara in Europa si, pentru inceput, telefonul va fi disponibil clientilor din Marea Britanie si Franta. In momentul lansarii, smartphone-ul Orange va functiona cu platforma Gingerbread de la Android, care urmeaza sa fie inlocuita curand de Ice Cream Sandwich, tot de la Android.

Orange Santa ClaraFoto: Orange

Noul smartphone Orange, denumit Santa Clara, este prevazut cu procesorul Intel Atom- Z2460 si suporta o tehnologie HSPA+ cu platforma Intel XMM 6260, dispune de functia video de inalta definitie (HD) impreuna cu cea de voce HD si este dotat si cu o camera care poate face 10 fotografii in mai putin de o secunda, la o calitate de 8 MP.

  • "Timp de zece ani, Orange a fost pionier in abordarea de succes a propriei marci menita sa ofere clientilor telefoane accesibile de inalta calitate, la toate categoriile de pret, prevazute cu numeroase servicii si caracteristici unice si adaptate specificului local. Suntem incantati de parteneriatul cu Intel care ne permite sa adaugam un terminal exceptional in portofoliul nostru", a declarat Yves Maitre, Senior Vice President of Mobile Multimedia and Devices, Orange.

Conform datelor operatorului de telefonie mobila, cererea din partea clientilor a determinat dublarea portofoliului Orange de telefoane proprii in 2011, ducand la nivel de Grup la o crestere a volumului de la 7% la 15% din portofoliul total de dispozitive. Orange intentioneaza sa isi extinda portofoliul de telefoane proprii la 20% in 2012 pentru a veni in intampinarea cererii din piata.

Comunicatul integral al Orange.