- 'Proiectul isi propune crearea unui instrument de fundamentare tehnica a deciziilor privind dezvoltarea teritoriului national pentru imbunatatirea calitatii si eficientei serviciilor specifice furnizate de MDRT catre administratia publica locala, in vederea reducerii duratei de livrare a serviciilor publice in domeniile de competenta ale MDRT. Perioada de derulare a proiectului este de 18 luni si isi propune sa constituie un instrument principal de colectare si de corelare de date ale administratiei publice locale si administratiei centrale', a declarat Eugen Curteanu.
Din totalul valorii proiectului, 5,188 milioane lei reprezinta valoarea eligibila nerambursabila din Fondul Social European, prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013, iar 915.666 lei reprezinta contributia MDRT.
- 'Prin acest proiect se vor realiza analize privind teritoriul national, inclusiv informatii socio-economice care determina profilul teritoriului national si al unitatilor administrativ-teritoriale, se vor eficientiza procedurile specifice domeniului amenajarii si urbanismului, prin elaborarea unei baze de date actualizate si a unui fond cartografic unitar. De asemenea, va fi evaluat impactul teritorial al politicilor si programelor prin furnizarea de date, metodologii si instrumente corespunzatoare experimentarii procedurii de evaluare a impactului teritorial al unor politici si programe publice', a precizat sef serviciu din cadrul Directiei Dezvoltare Teritoriala, Bogdan Suditu.
Operatorii care vor realiza sistemul vor fi selectati prin licitatie publica.
Observatorul Teritorial, coordonat de MDRT, in colaborare cu institutii de profil din cadrul judetelor, municipiilor si oraselor, va fi construit sub forma unui sistem informatic geografic (GIS) care va integra toate functiunile necesare in vederea utilizarii sale de catre autoritatile administratiei publice centrale si locale ca instrument tehnic informational in sprijinul politicilor publice de dezvoltare teritoriala, oferind oportunitatea realizarii unei baze de date teritoriale la nivel local, regional si national.
"Valul de frig si ninsori care afecteaza Romania de peste zece zile a generat zeci de morti, localitati izolate, drumuri blocate, iar in fata vitregiilor naturii autoritatile statului au actionat haotic. Asta in conditiile in care Romania are inca din 2008, in acte, un centru unic de comanda. E vorba despre Centrul National de Conducere si Coordonare a Interventiei (CNCCI) in cazul situatiilor de urgenta, proiect de peste 203,7 milioane dolari, finantat in comun de Guvern si Banca Mondiala.
Mai mult, un sistem informatic integrat (SMISU) ar fi trebuit sa fie operational inca din vara anului 2009, in conditiile in care in vara lui 2008 un consortiu format din firmele S&T Romania si APD Communications Ltd. (Marea Britanie) anunta castigarea acestui contract in valoare de circa 7,5 milioane de euro. In practica insa, nici una din aceste initiative nu este operationala.
In luna noiembrie 2008, oficialii din Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MAI, in prezent), ai Ministerului Apararii, ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) si ai Bancii Mondiale anuntau inaugurarea la Ciolpani a Centrului National de Conducere si Coordonare a Interventiei (CNCCI)."
Reactia haotica a autoritatilor in fata viscolului: Avem un Centru unic de comanda si un soft de 7,5 milioane de euro - ambele nefunctionale
de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marţi, 14 februarie 2012, 19:56 Economie |
Ce-o sa mai integreze si sistemul asta ??!!!!!
Dupa vreo 10 ani!!!