Orange Romania a pierdut 175.000 de clienti trimestrul trecut, iar veniturile s-au cifrat la 220 milioane euro
In primele trei luni ale acestui an, Orange Romania a obtinut venituri in valoare de 220 milioane de euro, rezultate ce corespund in totalitate asteptarilor companiei. Ultimul trimestru evidentiaza o tendinta de revenire a veniturilor totale, cu o descrestere de doar 1,1% comparativ cu perioada corespunzatoare anului trecut, arata comunicatul Orange.
La 31 martie 2012, Orange Romania avea 10.087.025 clienti, iar venitul mediu anual pe utilizator (ARPU) a fost de 82 Euro. In decursul acestui trimestru au fost cu 53% mai multe numere portate in retea decat in perioada similara a anului trecut.
La 31 decembrie 2011, Orange Romania avea 10.262.065 milioane de clienti (n.a SIM-uri valabile), in scadere cu circa 2,2% fata de un numar de 10,5 milioane utilizatori la sfarsitul lui 2010. Operatorul a raportat in 2011 venituri in valoare de 937 milioane euro, in scadere cu 3,6%
Inceputul anului 2012 arata in continuare o crestere a pietei de tablete si smartphone-uri. Astfel, numarul de tablete vandute s-a triplat comparativ cu primul trimestru al anului trecut, iar volumul vanzarilor de smartphones a crescut in primul trimestru al anului 2012 cu 44%. Aceasta crestere a sustinut o majorare de 23% a numarului de utilizatori de internet pe mobil, spune compania.
"Ne-am propus sa devenim un "digital coach" si sa facilitam accesul la lumea digitala. Strategia noastra este conceputa in aceasta directie, pentru ca dorim sa le oferim clientilor nostri posibilitatea sa foloseasca la maximum dispozitivele pe care le au, sa se conecteze, sa comunice si sa socializeze mai usor. In plus, dorim ca ei sa beneficieze de avantajele serviciilor Orange permanent, indiferent unde s-ar afla, si sa lucreze mai eficient atunci cand calatoresc", spune Jean-Francois Fallacher, CEO Orange Romania.
La nivel de grup, France Telecom a raportat scaderea cu 8% a profitului operational, de la 3,73 miliarde euro, la 3,,43 miliarde euro, in timp ce vanzarile au scazut cu 2,7%, spre 10,9 miliarde euro.

Ce fac cetățenii din Sectorul 2 cu gunoiul menajer de la 1 martie, cu cine încheie contracte, cât plătesc / Primarul Radu Mihaiu: Licență teritorială la nivelul Sectorului 2 nu are niciun operator
1.205 doze de vaccin antiCOVID-19 pierdute, cele mai multe în Cluj / Între motive: spargerea flacoanelor sau temperatura inadecvată
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Am făcut plângere împotriva Orange și am trimis-o, pe e-mail la adresa: reclamatii.bucuresti@opc.ro
În luna ianuarie 2012 mi-au fost șterse datoriile de 432 Lei către Orange, însoțite de răspunsul ANPC (îl găsiți la adresa următoare):
https://skydrive.live.com/redir.aspx?cid=bc75b2c6fced798f&resid=BC75B2C6FCED798F!632&parid=BC75B2C6FCED798F!489
Vă doresc să luptați până vi se face dreptate, dacă pățiți ca și mine.
P.S. În luna decembrie 2011 cred că am petrecut cel puțin 6 ore la telefon cu Serviciul Clienți de la Orange.
Adevarat ca sunt tot mai multi.Am fost client Orange timp de 14 ani.Acum o saptamana am renuntat la abonament,dupa ce 4 operatori neputinciosi nu au reusit sa gaseasca o solutie pt a ma tine in retea.
Serviciile lor sunt tot mai slabe.La cererea mea de a renunta la abonament dupa 14 ani, mi s-a spus ca o sa fiu contactat de la serviciu rezilieri contracte in 15 zile lucratoare.Am facut 2 reveniri in acest timp si nu m-a sunat nimeni.Cu nervi la maxim am reusit sa discut cu ei.Si acolo o operatoare mi-a promis ca ma suna in cateva zile si nu m-a mai sunat niciodata.La sfarsit cu o zi inainte de data limita am fost sunat de la serviciu marketing sa mi se ofere un aponament de 2 euro doar sa nu plec din retea dupa 14 ani.Jenant.Povestea e lunga dar concluzia e simpla.Am renuntat la abonament dupa 14 ani.
Oameni buni, trebuie sa intelegeti ca orice serviciu vine cu un pret. Foarte multi va varsati frustrarile pe operatori, uitand evident ca ani de zile ati folosit serviciile lor care v-au fost livrate non-stop si practic oriunde. Asta inseamna investitii, oameni, resurse.
Nu vreti sa platiti, nici o problema, nu va impiedica nimeni sa renuntati la telefonul mobil care NU este un drept constitutional si nici macar o necesitate vitala.