Vom lansa un nou serviciu care se cheama Digi Oriunde, prin care vrem sa oferim tuturor utilizatorilor de telefonie mobila o aplicatie care permite convorbiri VoIP, deci convorbiri peste retele IP nelimitate catre orice utilizator nu doar pentru clientii proprii, a declarat joi Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al RCS&RDS. Aceasta aplicatie va fi disponibila pentru descarcare gratuita pentru versiuni de terminale cu Android, iOS sau Windows Mobile. Orice utilizator indiferent de reteaua in care se afla daca are acces la internet pe smartphone poate comunica gratuit si nelimitat cu orice utilizator al aplicatiei noastre.

Valentin Popoviciu, director de dezvoltare RCS&RDSFoto: Agerpress

  • "Suplimentar utilizatorilor nostri le oferim posibilitatea ca folosind aceasi cont de client pe care-l au pentru telefonia mobila sa sune folosind acelasi plan tarifar catre orice destinatie. De exemplu daca sunt in roaming si au acces la internet WiFi pot suna folosind acelasi numar de telefon prin VoIP si beneficia de tarife locale. Cred ca e un avantaj important si prin care reusim sa apropiem comunicarea chiar si in roaming avand in vedere ca vocea va fi doar un serviciu aditional datelor fixe sau mobile in viitor", a declarat Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al RCS&RDS, in cadrul evenimentului Ziua Comunicatiilor 2012.

Directorul RCS a mai spus ca in prezent compania a ajuns la peste 1300 de hotspoturi WiFi instalate in tara (inclusiv la metrou) si intr-o luna de zile se va ajunge la 2000 de puncte de acces.

Pe piata de internet fix, RCS sustine ca are circa 1,4 milioane clienti.Pe piata de internet mobil - acces prin stick/modem USB, directorul RCS&RDS a spus ca operatorul a ajuns la 320.000 de conexiuni pentru serviciul Digi Net Mobil la 30 iunie 2011, dintr-un total de 970.000 de conexiuni anuntate de ANCOM la aceeasi data.

"Acum avem mai mult de 500.000 de utilizatori pentru serviciul nostru Digi Net Mobil", a mai spus Valentin Popoviciu.

UPDATE Precizari RCS&RDS privind modul cum se va diferentia noul serviciu de alte servicii VoIP de tipul Skype:

  • "Exista o mare deosebire intre un serviciu de tip Skype si Digi Oriunde. Mai clar, in cazul Digi Oriunde, nu este necesar ca ambii parteneri de discutie sa aiba instalata o aplicatie pe telefon sau pe smartphone pentru initierea apelului. Digi Oriunde presupune instalarea unei singure aplicatii, doar de catre cel care doreste sa initieze apelul catre orice destinatie. Cel apelat poate fi oriunde, in tara sau in afara ei si va fi apelat direct pe telefonul sau (indiferent cat de performant este acesta), fara sa aiba nevoie la randu-i de aplicatia similara", a explicat pentru HotNews.ro Cristina Nicoara, specialist PR in cadrul RCS&RDS.

Serviciul vine si cu alte avantaje.

  • "In afara de faptul ca pot apela pe oricine, direct pe telefonul lui, indiferent de locul in care se afla, fara a-i cere sa detina la randu-i aplicatia mea, am avantajul ca vorbesc la tarifele de care dispun pentru abonamentul meu de telefonie mobila. Adica pot vorbi nelimitat gratuit in reteaua Digi si cu tarife de 3 centi (daca am abonament de 2 euro) sau 5 centi (daca am abonament de 1 euro) in restul retelelor mobile nationale. Digi Oriunde ca serviciu nu ma costa, este gratuit. Platesc doar apelurile in afara retelei. Iar convorbirile sunt ieftine, au tarife de telefonie, nu de serviciu VoIP. In plus, daca nu ma aflu in tara, folosind aceasta extensie a serviciului de telefonie, pot sa vorbesc la tarifele din tara, fiind tarifat ca si cum m-as afla in tara. Deci mai ieftin decat daca as utiliza roaming-ul. Situatia este valabila atat pentru reteaua proprie, cat si pentru alte retele nationale.  Si mai mult de atat: daca ma aflu intr-o zona in care nu am acoperire Digi Mobil, pot utiliza serviciul ca sa sun unde doresc", a precizat Cristina Nicoara.